Vandaag deelt gastblogger Annemieke haar eerste recept met ons, een heerlijke Turkse pizza met kip!
Turkse pizza met kip
Ik maak al heel lang deze Turkse pizza’s. We eten het heel vaak in het weekend en vinden het allebei heel erg lekker. Ik vind het heel erg leuk om hiermee te variëren en dit receptje wil ik je dan ook niet onthouden, er zit namelijk heel veel groente in en door het kippengehakt is deze Turkse pizza ook wat gezonder. Voorlopig blijf ik de Turkse Pizza lekker zo maken. Niet traditioneel dus, maar wel het allerlekkerst!
voor 5 Turkse pizza’s (2-3 personen) – 30 minuten
Wat heb je nodig?
- 5 wraps
- 200 gram kip gehakt
- 3 grote handen paneermeel
- 2 paprika’s (groen en rood)
- 2 uien (rood en wit)
- 3 tl ras el hanout kruiden
- 1 tl chilipoeder
- 2 tenen knoflook
- 5 eetlepels passata
- garnering naar keuze (rode ui, komkommer, tomaat, avocado, sla)
- knoflooksaus (klik hier voor een lekker recept..) of cocktailsaus
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de paprika’s en witte ui grof.
- Pak een hak molen en doe de paprika, ui en knoflook in de hakmolen. pureer alles fijn.
- Doe het kippengehakt in een kom en voeg het groenten mengsel samen met de paneermeel, chilipoeder en ras el hanout kruiden toe. Het mengsel blijft wat nattig, maar dat geeft niks, komt helemaal goed.
- Pak een wrap, smeer deze in met 1 eetlepel passata, druk een gedeelte van het kip mengsel met de rug van een lepel op de wrap. Maak het zo plat mogelijk en doe geen dikke laag kip mengsel op de pizza want dan wordt het niet goed gaar.
- Leg de wraps op een bakplaat en bak deze in de oven voor ongeveer 7 minuten. Let op dat de wraps niet verbranden.
- Ondertussen snijd je de avocado, rode ui, komkommer en tomaat in stukjes. Pak ook de sla er vast bij.
- Beleg de Turkse pizza met de gewenste ingrediënten en eindig met flink wat knoflooksaus. Klaar is de Turkse pizza met kip.
(meer recepten vind je op www.sweetlittlekitchen.nl)
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Turkse pizza met kip proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!