Rucola stamppot met geitenkaas en een Italiaanse gehaktbal, verrassend lekker!
Rucola stamppot met geitenkaas en een Italiaanse gehaktbal..
De boerenkool, de andijvie en de zuurkool stamppot kennen we allemaal wel. Maar hebben jullie weleens een rucola stamppot gemaakt? Dat is echt een heerlijk en simpel stamppotje, zeker met de lekkere twist van de Euroma kruiden. Ik koos voor zoete aardappels maar je kunt natuurlijk ook gewone aardappel gebruiken.
In dit recept gebruikte ik de ‘Original Spices by Jonnie Boer. Dit is de meest luxe range van Euroma, in samenwerking met 3-sterren chef Jonnie Boer van De Librije. Er is altijd iets te ontdekken met deze pure, smaakvolle melanges die je voor diverse gerechten kunt gebruiken. De kruiden en specerijen zijn 100% puur!
Eerder maakte ik al de Zwolsche stoof met de kruiden van Euroma. Voor dit recept gaf ik de rucola stamppot een twist met de ‘Za’atar’ kruiden en voor de gehaktballen gebruikte ik de ‘Funghi Trifolati’ kruiden.
Za’atar is een groene kruidenmelange en zeer populair in het Midden-Oosten. Een kruidige en tegelijkertijd frisse melange. De ingrediënten tijm en sumac zijn een heerlijke melange in deze combinatie.
Funghi Trifolati is een tradiotionele, kruidige melange. Rozemarijn, tijm, ui en zwarte peper zorgen ervoor dat deze melange een hele rijke smaak heeft.
Bereidingstijd: 30 minuten
Wat heb je nodig? (2 personen)
Voor de rucola stamppot:
- 2 grote zoete aardappels
- 100 gram rucola
- 100 gram geitenkaas
- 2 theelepels Za’atar kruiden
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
Voor de gehaktballen:
- 250 gram rundergehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 theelepels Funghi Trifolati kruiden
- 1 teen knoflook (fijn gesneden)
- ½ fijn gesnipperd sjalotje
Bereiding:
De rucola stamppot:
Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Wanneer je goed met een vork in de aardappel kunt prikken zijn ze gaar.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg steeds een beetje rucola toe en roet goed door. Voor de smeuigheid voeg je alvast driekwart van de geitenkaas toe en natuurlijk de Za’atar kruiden.
Op het bord maak je de rucola stamppot af met de overige geitenkaas en wat pijnboompitten.
De gehaktballen:
Gehaktballen draaien dat is natuurlijk geen hogere wiskunde, meng/kneed alle ingrediënten goed door elkaar en maak er 2 mooie ballen van.
Laat wat boter/olie heet worden in de koekenpan en bak de gehaktballen gaar.
Eet smakelijk!
Liefs,
Dit recept is in samenwerking met Euroma tot stand gekomen.
Ga je deze rucola stamppot met geitenkaas en een Italiaanse gehaktbal proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!