Een lekker bord pasta, dat gaat er bij mij altijd wel in! Zo ook dit bordje ravioli met spinazie en champignonsaus..
Ik zal maar even direct opbiechten dat ik de ravioli niet zelf gemaakt heb! Dat staat wel nog op mijn to-do list maar daar had ik nu de tijd helaas niet voor. Bovendien was de verse pasta bij de AH weer eens 1+1 ;). Ik koos voor de volkoren ravioli gevuld met spinazie en ricotta.
De saus met spinazie en champignons past perfect bij deze ravioli, afgemaakt met wat Parmezaanse kaas en pijnboompitten.. Een lekker vegetarisch recept!
Ravioli met spinazie en champignonsaus..
Bereidingstijd: Max 30 minuten!
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 1 bakje verse volkoren ravioli met spinazie en ricotta (AH, 250 gram)
- 1 bakje kastanje champignons
- 200 gram verse blad spinazie
- Een handje geroosterde pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- Peper/zout naar smaak
- 1 a 2 tenen knoflook
- 40 gram roomboter (of kokosolie)
- 40 gram (spelt) bloem
- 2 sjalotjes
- 200 ml (afgekoelde) bouillon (groente)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel lemon peper
Bereiding:
Begin met het bakken van de champignons, de knoflook en de fijn gesneden sjalotjes.
Voeg nu de roomboter toe, wanneer dit gesmolten is voeg je ook de bloem toe. Roer dit goed door gedurende 2 minuten.. ( zo kan de bloem even ‘garen’). Je hebt nu een roux als basis van je saus.
Voeg nu langzaam de bouillon toe. Stop met het toevoegen va de bouillon als je naar jouw idee een goede structuur van de saus hebt.
Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze slinken in de saus.
Breng het geheel op smaak met de lemon peper, uienpoeder, knoflookpoeder en eventueel peper en zout naar smaak.
Bereid de ravioli volgens de aanwijzing op de verpakking.
Nu is het alleen nog een kwestie van het bord opmaken, begin met de ravioli, gevolgd door de saus en maak af met wat pijnboompitten en Parmezaanse kaas!
Tip: in plaats van het maken van een roux kun je bijvoorbeeld ook Boursin cuisine (light) proberen.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze ravioli met spinazie en champignonsaus proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?