Vandaag deelt gastblogger Sophia een lekkere quinoasalade met gerookte zalm en feta met ons!
Regelmatig eet ik een salade tijdens de lunch, lekker voor de afwisseling. De allereerste keer dat ik een salade met gerookte zalm en feta at, was op vakantie in Mallorca 2 jaar geleden. Deze combinatie vond ik toen zo lekker, vandaar dat ik dit nog steeds regelmatig eet in een salade. Met groenten en quinoa erbij, heb ik dan een vullende en gezonde lunch!
Quinoasalade met gerookte zalm en feta
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 120 gram quinoa
- 2 handjes rucola
- ½ komkommer
- 4 trostomaten
- 1 aubergine
- 125 gram gerookte zalm
- 75 gram feta
- olijfolie, peper en zout
- bieslook
Bereiding:
- Bereid de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Verwarm de oven (grill stand) of zet een grillpan op het vuur. Snijd de aubergine in plakjes, smeer deze in met olijfolie en besprenkel met peper en zout. Grill de aubergines zo’n 5 (grillpan) – 10 (oven) minuten.
- Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en snijd de tomaten in parten.
- Verdeel de rucola over de borden. Verdeel de groenten aan de rand van de borden. Leg in het midden de quinoa en verdeel de feta eroverheen. Maak als laatst rolletjes van de gerookte zalm en leg deze rondom het quinoa-feta mengsel.
- Besprenkel met wat olijfolie en garneer met bieslook en voeg naar smaak nog peper toe.
Eet smakelijk!
Liefs Sophie
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Quinoasalade met gerookte zalm en feta proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!