Vandaag deelt Sophie haar aller eerste gastblog op ashleywillems.nl. Een heerlijke preisoep met zoete aardappel. Een verrassend lekkere combinatie!
Preisoep met zoete aardappel
Verse soep maken hoeft helemaal niet veel tijd te kosten en is ook nog eens heel lekker. Zo ook deze preisoep met zoete aardappel. Zoals te verwachten, heeft de soep door de zoete aardappel een zoete smaak. Door kerriepoeder toe te voegen, krijgt de soep meer pit en dat maakt de soep erg smaakvol! In nog geen half uur heb je een heerlijke soep klaar staan, dat is fijn toch?
Wat heb je nodig (voor 4 koppen soep)?
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 2 grote prei stengels (ongeveer 500 gram gesneden)
- 1 grote zoete aardappel
- 2 bouillonblokjes (tuinkruiden- of groenten bouillon)
- 1 liter water
- kerriepoeder en Italiaanse kruiden naar smaak
- peper (en zout) naar smaak
Bereiding:
1). Snijd de knoflook en het uitje fijn, snijd de prei in dunne ringen (was de prei goed) en de zoete aardappel in blokjes.
2). Verhit wat olijfolie in de pan en fruit de knoflook en het uitje een minuutje en voeg daarna de preiringen toe. Bak mee voor 5 minuten.
3). Voeg nu het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Voeg ook de Italiaanse kruiden, kerriepoeder en peper toe. Wanneer het geheel kookt, kunnen de aardappelblokjes erbij. Laat ongeveer 20 minuten koken op een laag vuur (de aardappel is gaar wanneer je er met een vork in kan prikken).
4). Haal de soep van het vuur en pureer de soep met een hittebestendige blender of staafmixer (pas op, de soep is heet) tot een grove soep.
5). Voeg naar smaak nog extra peper en/of zout toe.
6). Verdeel de soep over de kommen en garneer eventueel met wat kiemgroenten.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze preisoep met zoete aardappel proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?