Pizza Verdura met groene asperges en aubergine

Pizza Verdura met groene asperges en aubergine


Pizza Verdura met groene asperges en aubergine

Gastblogger Sophie deelt vandaag een heerlijke Pizza Verdura met groene asperges en aubergine met ons!

 

Pizza Verdura met groene asperges en aubergine

 

Tijd voor pizza! En wel Pizza Verdura met groene asperges en aubergine.. Het liefst eet ik mijn pizza met veel groenten, die krijgen in de oven altijd een lekkere smaak. De bloemkoolbodems van Magioni vind ik top en ik gebruik ze tegenwoordig vrijwel altijd wanneer ik zelf pizza maak. Heel erg lekker en meteen ook een gezondere variant. Momenteel reis ik door de USA en zal er regelmatig een pizza op het menu staan. Waarschijnlijk niet altijd de meest gezonde variant, maar dat is helemaal niet erg. Voor jullie nu een recept voor een gezondere pizza met veel groenten.

 

Wat heb je nodig voor 2 pizza’s?

  • 2 bloemkoolbodems van Magioni ( te koop bij de AH) 
  • 100 gram tomatenpassata
  • 3 stengels bosui
  • ongeveer 14 groene asperges (of meer als je wilt)
  • 1 aubergine
  • 4 kleine  tomaten of een ½ bakje cherrytomaatjes
  • geraspte kaas naar keus en naar smaak
  • olijfolie, peper en zout

 

1). Verwarm de oven voor op 180 graden.

2). Snijd de bosui in ringetjes. Verwijder de uiteinden van de asperges en snijd de aubergine in plakjes.en besprenkel met olijfolie, peper en wat zout. Grill in een grillpan de aubergineplakjes (elke kant 2 minuten).

3). Besmeer de bloemkoolbodems met de tomatenpassata en verdeel de uitjes, de aubergine en de asperges over de bodems.

4). Snijd de tomaten in plakjes of halveer de cherrytomaatjes en leg deze bovenop.

5). Als laatste kan de geraspte kaas eroverheen.

6). Zet de pizza in de oven en bak deze in ongeveer 20-25 minuten af. Zelf heb ik het liefst een knapperige bodem, dus ik laat mijn pizza er altijd zeker 25 minuten in zitten, waarbij ik de laatste minuten wel steeds de bovenkant van mijn pizza in de oven controleer.

 

En nu genieten van een heerlijke pizza!

 

Pizza Verdura met groene asperges en aubergine

 

 

Neem ook eens een kijkje op de blog van Sophie.. www.embraceyourhealth.nl

 

 

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga jij deze pizza Verdura met groene asperges en aubergine proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.