Een heerlijk pita broodje kip kerrie! Dat is weer eens wat anders dan de kip kerrie met rijst..!
De kip kerrie met rijst staat nog altijd veel op het menu hier thuis en blijft een goed bekeken recept hier op de blog.. Maar we hebben niet elke keer persé trek in rijst.. Daarnaast had ik nog pita broodjes liggen die op moesten, haha. Maar we houden dit recept erin hier thuis, gewoon voor de afwisseling!
Pita broodje kip kerrie..
Wat heb je nodig? (voor 4 tot 6 broodjes)
- 600 gram kip, je kunt kippedijen nemen, gewone kipfilet of kippenpoten..
- bosje lente ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram roomboter
- 100 gram (spelt)bloem
- 2 theelepels kerrie
- 2 theelepels lemon peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1,2 liter kippenbouillon
- 4-6 pita broodjes
- Gebakken uitjes
- Gemengde sla
Bereiding:
Kook de kip gaar in de kippenbouillon ( dit zal ongeveer 10 a 15 minuten duren). Als de kip gaar is leg je deze even op een bord en bewaar je de bouillon.
Bak de lente uitjes en de knoflook in de roomboter en voeg vervolgens de bloem toe. Er ontstaat nu een roux.
Laat de roux al roerend even ‘garen’. Voeg nu langzaam en al roerend de kippenbouillon toe tot je een goede structuur saus hebt. De bouillon hoeft dus niet persé helemaal op.
Pluis de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg deze weer toe aan de saus.
Breng de saus nog verder op smaak met de kerrie, lemon pepper, knoflookpoeder en eventuele andere kruiden naar eigen smaak. Proef!
Bereid de pita broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. (broodrooster of oven…)
Verdeel wat sla en kip kerrie in de pita broodjes en maak af met wat gebakken uitjes!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je dit pita broodje kip kerrie proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Gister gemaakt, was echt heel erg lekker! Bedankt voor dit recept!
Goed om te horen ! 🙂