Pastasalade met tomaat en mozzarella, lekker bij de barbecue of gewoon als maaltijdsalade.
Pastasalade met tomaat en mozzarella
Mijn laatste recept alweer voor I-KOOK.. Hebben jullie inmiddels al een kijkje genomen? Of ben je van plan eerdaags je droomkeuken uit te zoeken of je keuken renoveren, maak dan een afspraak bij jou in de buurt!
Een lekkere pastasalade hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met wat tomaten, een uitje, mozzarella, lekkere olijfolie en peper en zout kom je al een heel eind. Deze pastasalade aten we bij de barbecue en we hebben ervan zitten smullen.
Bereidingstijd: +/- 15 minuten
Wat heb je nodig? (4 personen)
- +/- 350 gram pasta (gekleurde pasta geeft een gezellig/zomers effect)
- 1 rode ui
- Een bol (buffel) mozzarella
- Een bakje snacktomaatjes
- Een handje geraspte Parmezaanse kaas
- Lekkere olijfolie
- Zakje rucola sla
- Peper en zout naar smaak
- Handje geroosterde pijnboompitten
- Wat verse basilicumblaadjes
Bereiding:
Kook de pasta zolang als op de verpakking vermeld staat.
Snijd de ui fijn en halveer we tomaatjes.
Wanneer de pasta klaar is giet je deze af en spoel je deze direct af met koud water.
Besprenkel de pasta met een lekkere olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.
Meng de rucola sla door de pasta heen.
Vervolgens verdeel je de ui en de tomaatjes er overheen, gevolgd door de basilicumblaadjes, de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
Laat de mozzarella goed uitlekken, scheur in stukjes en verdeel ook over de salade.
Eet smakelijk!
Liefs,
Dit recept werd geschreven in samenwerking met I-KOOK.
Ga je deze Pastasalade met tomaat en mozzarella proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Wanneer je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Hm, lekker verfrissend met dit weer 🙂