Kwarktaart met speculaas en kruidnoten..


kruidnoten kwarktaart Het was wel weer eens tijd voor een nieuwe kwarktaart..toch? Richting 5 december en winkels vol met kruidnoten kwam ik al snel op dit idee.. Kruidnoten kwarktaart.. 

Wat heb je nodig?

  • Een springvorm
  • 1,5 kilo magere kwark.. Ik neem altijd de allergoedkoopste met zo’n folie erop in plaats van een deksel
  • 20 gelatine blaadjes
  • 500 gram speculaas voor de bodem
  • 100 gram kokosolie
  • Doosje bevroren kersen
  • Zoetstof naar keuze, ik heb stevia gebruikt
  • Kruidnootjes voor bovenop.. Dit waren truffel en gewone kruidnoten

Zorg allereerst dat je kwark buiten de koelkast staat, deze moet echt op kamertemperatuur zijn.

De speculaas heb ik in de keukenmachine gedaan, toen dit fijn gemalen was heb ik daar gesmolten de kokosolie bij gedaan. Maar dat heb ik een beetje op gevoel gedaan. Als je mengsel naar jouw idee nog te droog is kun je beter nog wat kokosolie toevoegen anders heb je geen goede bodem onder je taart.

Bekleed je bakvorm op de bodem met een bakpapiertje en vet de randen goed in.. Daarna kan je speculaas mengsel op de bodem.. druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.. Zet de springvorm vervolgens even in de koelkast

Leg de gelatine blaadjes alvast in koud water om te weken..

Schep de kwark in een grote kom en voeg zoetstof toe naar keuze.. Proef even tussendoor of je de kwark al zoet genoeg vindt.. Ik zou niet onnodig veel zoetstof toevoegen..

De bevroren kersen kunnen alvast in de blender met een klein beetje water..

Knijp de gelatine uit, dit kan vervolgens in een steelpannetje met een klein beetje water op heel laag vuur oplossen.. Zorg ervoor dat het niet gaat koken! Als alle gelatine opgelost is zet je het vuur uit en laat je het heel even een beetje afkoelen..

Vervolgens gaat het grootste deel van de gelatine (85%) bij de kwark en een klein deel (15%)  bij de gepureerde kersen.. Roer dit allebei heel goed door..

Nu kan eerst het mengsel van kwark op de bodem.. gevolgd door de gepureerde kersen..

Nu is het alleen nog een kwestie van wachten… en versieren… De taart moet ongeveer 6 uur opstijven in de koelkast… Succes!

kruidnoten kwarktaart

Voor de geïnteresseerde: wanneer ik alle ingrediënten invoer .. en deel door ongeveer 14 stukken kom ik uit op 367 kcal per punt! Dus… deze taart moet je niet in je eentje opeten!! 🙂

Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.