Krokante asperges met rauwe ham, verrassend lekker!
Krokante asperges met rauwe ham..
De foto’s van deze krokante asperges met rauwe ham maakte ik op een regenachtige zondag zonder enige vorm van fatsoenlijk daglicht. Ze verdienen dus geen schoonheidsprijs maar het was te lekker om niet te delen. Je vraagt je af waar je die rauwe ham dan moet ontdekken? Voordat ik ze paneerde rolde ik de asperges in de rauwe ham. Het is even een klusje om ze te maken, maar moeilijk is het in elk geval niet. Echt de moeite waar!
Bereidingstijd: +/- 45 minuten
Wat heb je nodig?
- +/- 500 gram (witte) asperges
- +/- 150 gram rauwe ham
- 3 handjes panko (Japans broodkruim)
- 2 eieren
- bloem
- Peper/zout
- Boter of olie om in te bakken
Bereiding:
Schil de asperges met een dun schillen en snijd de onderkantjes era (ongeveer 2 centimeter).
Kook de aspegeres gaar in ongeveer 18 minuten.
Giet ze af en spoel ze af met koud water. Laat ze afkoelen en dep ze vervolgens goed droog met keukenpapier.
Rol de asperges 1 voor 1 in een plak rauwe ham.
Smelt een goede klont boter in een koekenpan samen met wat olie.
Vervolgens rol je ze door de bloem, daarna door het ei en als laatst door de panko. Leg ze nu gelijk in de pan.
Bak de asperges goudbruin.
Wij aten er gebakken aardappeltjes bij en hebben hiervan zitten smullen!
Hoe eet jij het liefst asperges?
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Krokante asperges met rauwe ham proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Wanneer je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?
Hoi,ziet er heerlijk uit maar klopt het dat je de asperges 18 min laat koken?