Kip pesto uit de oven.. Simpel maar zó lekker!
Kip pesto uit de oven..
Je hebt nodig:
- Kipfilet
- Pesto (bij voorkeur zelfgemaakt)
- Pijnboompitjes (geroosterd)
- Parmezaanse kaas
Hoe maak je dan zelf pesto?
Wat heb je nodig?
- -Een hele plant basilicum
- -Paar takjes peterselie
- – Zakje rucola
- – Bakje pijnboompitjes (even roosteren)
- – 2 tenen knoflook
- – Olijfolie
- – Peper/zout
En dan is het eigenlijk alleen maar een kwestie van alle ingrediënten in de blender of keukenmachine stoppen.. en de olijfolie voeg je toe totdat je een goede structuur pesto krijgt.. Simpeler kan dus niet..
Je kunt eindeloos variëren in het maken van pesto! Zo voeg ik soms ook walnoten of hazelnoten toe in plaats van pijnboompitjes. In plaats van Parmezaanse kaas is ook feta bijvoorbeeld erg lekker.
Tip: Maak een voorraad! In bijvoorbeeld een weckpot kun je de pesto in de koelkast makkelijk 2 weken goed houden, zorg alleen dat er even een laagje olie op de pesto staat.
Maar het ging hier vandaag over kip pesto uit de oven…!! 🙂
Leg de kipfilet in een ovenschaal, daar overheen kan de pesto, de parmezaanse kaas en de pijnboompitjes.. Even de oven in ( 180 graden ongeveer 40 minuten!) En je kunt aan tafel!! Ik zei toch dat het simpel was.. 🙂
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze kip pesto uit de oven proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?