Kip in mosterdsaus! Een simpel en heerlijk gerecht van gastblogger Annemieke!
Deze makkelijke kip in mosterdsaus heb je zo op tafel en heeft een heerlijke licht pittige smaak. Wel moet je natuurlijk van mosterd houden. Ik maakte dit recept omdat ik eigenlijk vrijwel niets in huis had en uiteindelijk is het hier in huis echt een succesgerechtje geworden. Zo zie je maar, je hoeft niet altijd naar de supermarkt om iets lekkers op tafel te zetten..
Kip in mosterdsaus..
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 200 gram kip
- 1 bakje champignons
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 glas witte wijn
- 200 ml kippenbouillon
- 1 a 2 eetlepels Dijon mosterd
- 125 gram crème fraîche (klein bekertje)
- 3 theelepels rozemarijn
- peper en zout naar smaak
- 150 gram rijst
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kip, de champignons, paprika, ui en knoflook in stukjes.
- Verhit olijfolie of boter in de pan Voeg de ui, knoflook toe en laat dit meebakken.
- Voeg vervolgens ook de paprika en champignons toe. Bak dit ook circa 3 minuten mee.
- Ook de mosterd, rozemarijn en peper/zout voeg je nu toe en laat eventjes mee bakken.
- Blus af met een glas witte wijn, wacht even 1 minuut en voeg dan de bouillon toe.
- Voeg de kip toe en laat deze in de saus gaar koken (een minuut of 10).
- Als laatst gaat de crème fraîche erbij en serveer de kip in mosterdsaus met de rijst.
Benieuwd naar nog meer lekkere recepten van Annemieke? Volg haar op Instagram! Of neem een kijkje op haar blog! Sweetlittlekitchen.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Kip in mosterdsaus proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Wanneer je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!