Dagelijks stroomt mijn inbox vol met vragen over van alles maar met name over Pepijn, hoe ziet zijn schema er nu uit, eet hij alles? Hoeveel flessen krijgt hij nog? Hoeveel slaapt hij overdag? Het leek me dus wel weer eens tijd om dit met jullie te delen.
Kleine baby’s worden groot!
Jeetje, echt waar blijft de tijd. Onze bijna dreumes die zit dagelijks bij ons aan tafel te smullen van alles. Hij eet eigenlijk bijna alles. Ik vind het ook supergezellig om met zijn drietjes te ontbijten, te lunchen of avondeten. In zijn Stokke Tripp Trapp zit hij al vanaf zijn geboorte bij ons aan tafel.
Hoe ziet een gemiddelde dag er dan uit?
7.00-8.00 wordt hij wakker
7.30-8.30 een papfles van 200cc met 6 schepjes opvolgmelk en 3 theelepels pap
9.30-10.00 fruit
Na het fruit weer naar bed voor meestal 1,5 a 2 uur.
12.00-12.30 2 boterhammen, op brood eet hij zuivelspread, jam, appelstroop of pindakaas.
13.30-14.00 een flesje van 120 maar hier laat hij vaak al van staan.
14.00-15.00 weer naar bed voor 1 a 1,5 uur.
Als hij wakker is eet hij soms nog een tussendoortje, nog een keer fruit of een cracotte met een beetje zuivelspread
17.30 avondeten + beetje kwark als toetje
19.00 fles van 200cc met 6 schepjes opvolgmelk
Daarna gelijk naar bed.
Verder krijgt hij tussendoor ook weleens maisknabbels, rijstwafels of een koekje. Ook geven we hem weleens stukjes komkommer of paprika om op te knabbelen.
Wat hij alleen (nog) niet zo lekker vindt is ei, dat spuugt hij gelijk weer uit. Oja, en laatst aten we andijviestamppot waarvan ik dacht dat hij wel mee kon eten, ook dit viel niet zo in de smaak. De kip kerrie van een paar dagen later was wel een succes.
Lievelingseten?
PASTA! pasta bolognese bijvoorbeeld. Dit kan hij al gewoon met ons mee eten, ideaal.
Het pasta recept wat er hier goed in gaat:
Ik maak altijd een grotere hoeveelheid en vries dan een aantal bakjes in. Hoeveel bakjes je hier uit haalt is afhankelijk van hoeveel je kindje eet en hoe vol je de bakjes stopt. Ik gebruik als pasta altijd orzo, dit is een pasta die lijkt op rijst heel klein dus en goed te eten voor baby’s zonder dat je het hoeft te pureren. Spaghettini is ook een optie.
Wat heb je nodig?
1 hele courgette
100 a 150 gram (kip) gehakt (vega kan natuurlijk ook)
200 bladspinazie
2 tomaten
1 paprika
1 klein uitje
1 teentje knoflook
250 gram passata (gezeefde tomaten)
2 theelepels Italiaanse kruiden (verse basilicum is ook lekker!)
Ongeveer 125 a 150 gram orzo
Optioneel toe te voegen: wortel
Bereiding:
Je kunt dit eigenlijk op verschillende manieren bereiden. Je kunt ervoor kiezen om de groente te stomen bijvoorbeeld, maar ik kies er steeds vaker voor om het gewoon te bereiden zoals ik dat altijd al deed voor onszelf.
Dat begint met het snijden van alle groente, de ui en de knoflook.
Zet ook alvast een pannetje water op voor de pasta.
Bak allereerst de ui en de knoflook en voeg daar het gehakt aan toe. Vervolgens gaan alle overige groente erbij (spinazie als laatst).
Voeg dan de passata toe om er een saus van te maken en breng deze op smaak met de Italiaanse kruiden en eventueel wat verse basilicum.
Ik pureer de saus vervolgens grof, maar wellicht eet je kindje al echt goed met de pot mee en is dit niet nodig?
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en als deze klaar is voeg je het toe aan de saus. Door de orzo aan de gepureerde saus toe te voegen zit er wel gewoon nog structuur in.
Hoe gaat dat allemaal bij jullie thuis? Ik ben wel benieuwd!
Dit artikel schreef ik in samenwerking met Stokke.
Tot snel weer!
Liefs,