Een heerlijk glutenvrij bananenbrood met amandelen, appel en rozijnen! Oja, en zonder toegevoegde suikers! Lekker bij je ontbijt, maar ook lekker als gezond tussendoortje!
Dit was natuurlijk niet de eerste keer dat ik bananenbrood ging maken.. Maar dit keer wilde ik bananenbrood maken op basis van amandelmeel.. Glutenvrij dus.. en zonder toegevoegde suikers. Een gezond en verantwoord tussendoortje dus.. Daar zijn we gek op toch?
Geen zin in amandelen, appels en rozijnen? Gek op chocolade? Probeer dan eens dit bananenbrood met pure chocolade..
Tip: vries je bananenbrood in! Ik stop alle plakken altijd afzonderlijk van elkaar in zakjes, deze gaan de vriezer in. Zo heb ik wanneer ik wil een heerlijk stukje bananenbrood!
Bereidingstijd: +/- 20 minuten / + 45 minuten in de oven
Wat heb je nodig?
- 3 (rijpe) bananen
- 150 gram amandelmeel (maar een ander meelsoort kan ook prima)
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 eieren
- Snuf zout
- 2 theelepels koek en speculaas kruiden
- Een grote hand amandelen (iets fijn gehakt)
- 1 grote appel of 2 kleinere (in kleine stukjes gesneden)
- Een hand rozijnen
- Wat amandelschaafsel voor bovenop
- Overig: Bakblik, bakpapier
Bereiding:
Pureer eerst in een mengkom de bananen glad.
Voeg de eieren toe en klopt deze met een garde door de bananenpuree.
Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe (behalve het amandelschaafsel)
Spatel dit goed door..
Schep het beslag vervolgens in een bak/cakevorm.
Bovenop kun je eventueel nog wat appel plakjes leggen, gewoon omdat het er leuk uit ziet.. 😉
Bovenop gaat ook nog wat amandelschaafsel.
Bak het bananenbrood af in 45 minuten op 180 graden (voorverwarmde oven..)
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je dit glutenvrije bananenbrood met amandelen, appel en rozijnen proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Yum, dit ziet er echt super goed uit. De lekkere combi van banaan en amandelmeel is eigenlijk altijd wel een goed idee!
Jaa de combi was echt heerlijk! 🙂
Heerlijk brood! De kindjes eten het het liefst met 100% pindakaas en een beetje roomboter…. jammie jammie!
Leuk om te horen! Met pindakaas is het inderdaad super lekker! 🙂