Lunchtip! Een heerlijke en toch ook gezonde couscous salade, dat is weer eens wat anders dan een boterham of een cracker!
Deze gezonde couscous salade is natuurlijk ’s avonds ook erg lekker! En als je dan stiekem iets meer maakt, heb je de volgende dag een heerlijke (gezonde) lunch! Deze couscous salade heb ik gemaakt met spelt couscous en is vegetarisch!
Bereidingstijd: +/- 10 minuten
Gezonde couscous salade
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 125 a 150 gram spelt couscous (AH)
- Scheutje goede olijfolie
- Een halve paprika
- Een halve ui
- Een halve komkommer
- Een handje rucola
- Een handje walnoten
- 4 eetlepels cottage cheese
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels citroen peper
- Zout naar smaak
- Wat Parmezaanse kaas (+/- 2 eetlepels)
Bereiding:
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de couscous gelijk op smaak wanneer deze klaar is met de knoflookpoeder, citroen peper en wat zout.
Verdeel de couscous alvast over 2 borden.
Snijd de paprika, ui en de komkommer in stukjes. Dit kan vervolgens verdeeld worden over de couscous.
Daar overheen gaat wat rucola, wat Parmezaanse kaas en de walnoten. Maak het af met een scheutje lekkere olijfolie en de cottage cheese!
Voilá, een heerlijke gezonde couscous salade ter vervanving van de boterham of cracker!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze gezonde cousocus salade proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!