drip cake met chocolade ganache

Drip cake met chocolade ganache.. 4


drip cake met chocolade ganache

Drip cake met chocolade ganache, dat stond al heel lang op mijn to do list.. Maar tegelijkertijd stelde ik het uit.. want zou ik dat wel kunnen? Verder dan een brownie, een appeltaart of fudge was ik eigenlijk nog nooit gekomen..

Maar het moest er een keertje van komen en de verjaardag van mijn vriend was dan wel de perfecte aanleiding voor deze drip cake met chocolade ganache!

En eigenlijk… viel het maken van deze drip cake best mee! Ik heb het mezelf wel enigszins makkelijk gemaakt voor een eerste keer.. Ik heb mix voor biscuit gebruikt en ook de vulling en de botercreme heb ik gemaakt van kant en klare mix..  Dit wil ik een volgende keer wel zelf gaan proberen.. Maar ik wilde het mezelf niet heel ingewikkeld maken nu..

Op Instagram heb ik al de meest fantastische drip cakes voorbij zien komen.. Bijvoorbeeld bij Life of Pie.. Niet te vergelijken met die van mij.. maar daar kwam wel de inspiratie vandaan…

Je kunt er beter geen liniaal op leggen, hij is niet super strak.. Maar voor een eerste keer ben ik best tevreden.. Of eigenlijk misschien wel een beetje trots… Mijn eerste echte zelf gemaakte verjaardagstaart is een feit..

En ik weet het zeker, jullie kunnen het ook! Maak het jezelf gewoon net als ik zo’n eerste keer niet heel moeilijk, dan komt het helemaal goed! Normaal gesproken ben ik echt geen fan van dr. Oetker en ik zou nooit een mix voor brownie of appeltaart kant en klaar kopen maar voor nu was het wel even ideaal.. Bovendien scheelt het natuurlijk een heleboel tijd, want zelf een verjaardagstaart maken is leuk.. maar we gaan natuurlijk niet de hele dag de keuken in toch? Begrijp me niet verkeerd, ik sta graag de hele dag in de keuken.. maar niet voor 1 taart! :mrgreen:

Aan het eind van het verhaal denk je misschien dat dit bericht gesponsord werd door dr. Oetker, maar nee dat was echt niet het geval!

Drip cake met chocolade ganache..

 

Bereidingstijd: Alles bij elkaar zo’n 2 uurtjes

Wat heb je allemaal nodig?

Voor de biscuit: 

  • 3 x mix voor biscuit (dr. Oetker)
  • Daarbij heb je in totaal nodig: 12 eieren en 150 ml melk

Voor de botercreme: 

  • 2 zakjes mix voor botercreme (dr. Oetker)
  • Daarbij heb je nodig: 200 gram boter en 225 ml melk

De vulling: 

  • 2 x taart vulling van dr. Oetker, ik koos voor gezouten caramel en chocolade

De ganache: 

  • 200 ml slagroom en 200 gram pure chocolade voor de ganache

 

  • Voor de topping kun je natuurlijk kiezen wat jij wilt! Ik koos voor rolo’s, m&m’s, koetjes repen en chocolade letters die we toevallig nog in huis hadden..
  • Nougatine voor onderaan de taart.. (hoeft niet natuurlijk)

 

  • En zorg voor een goede taart bodem/karton! Die kocht ik bij een kookwinkel.. Maar op die manier kun je hem heel makkelijk verplaatsen..

 

Bereiding: 

Het begint met het bakken van de biscuits, dit heb ik een avond van te voren gedaan. Zo konden ze goed afkoelen.

Ik heb de biscuits 1 voor 1 gebakken, ik heb namelijk maar 1 geschikte bakvorm.. Gewoon even om de beurt in de oven. Ik gebruikte een ronde bakvorm met een doorsnede van 22 cm.

Het maken van de biscuits is eenvoudig, mix de inhoud van het zakje, met 4 eieren en 50 ml melk tot een gladde massa.. Bakvorm even invetten en bakken maar.. (3x dus..)

De volgende ochtend kon ik dus gelijk aan de slag met 3 afgekoelde biscuits. drip cake met chocolade ganache

Snij de bovenkantjes eraf en snij de biscuit horizontaal door met een broodmes. Geloof me, die van mij waren ook net precies rechts doorgesneden.. (zoals je ziet..)

Stapel ze nu even allemaal op en kijk of je enigszins een goede toren hebt..Her en der kun je dan eventueel nog wat bijsnijden..

Haal nu alle lagen weer van de onderste af en begin met het vullen.

Je hebt 2 zakjes vulling, en je moet 5 laagjes maken dus houdt daar rekening mee…

Ik begon met de chocolade vulling, om en om met de gezouten caramel vulling.. En zoals je kunt zien had ik dus bij de laatste laag niet meer zoveel vulling.. Haha oops!

Maak nu de botercreme.. Mix 200 gram zachte boter even los in een beslag kom. (leg de boter dus op tijd uit de koelkast)

Voeg daar de melk en de inhoud van de 2 zakjes aan toe en mix dit enkele minuten tot een luchtige gladde crème.

Nu ga je de hele taart afsmeren met de botercreme, dus de bovenkant en de zijkanten rondom.. Gebruik hiervoor een paletmes of een gummyspatel (ook wel pannenlikker).. Probeer dit redelijk strak te krijgen.. (dat duurt wel even..)

drip cake met chocolade ganache

Ik heb de taart even in de koelkast gezet een uurtje en daarna nog een keer strak ‘getrokken’ met een warm (droog) paletmes..

Zet de taart vervolgens weer minimaal een uur in de koelkast.

Maak vervolgens de chocolade ganache..

Verwarm in een steelpannetje de slagroom.. (echt goed warm..) Zet het vuur weer uit en doe de chocolade (in stukjes) bij de slagroom.. Laat dit smelten en roer dit door tot een egale massa..

Laat dit vervolgens weer afkoelen.. Wanneer je de ganache over de taart gaat gieten moet de ganache alweer bijna gaan stollen.. Snap je wat ik bedoel? :mrgreen: Anders druipt alles tot aan beneden van de taart..

Ik heb met een soeplepel steeds een beetje ganache over de taart gegoten totdat ik het genoeg vond..

Versier vervolgens gelijk de bovenkant van de taart met alle lekkernijen die je hebt uitgezocht.. En plak eventueel de nougatine aan de onderkant van de taart. Dit heb ik met de bolle kant van een lepel gedaan..

Zet de taart vervolgens weer minimaal een uur in de koelkast voordat je hem gaat aansnijden..

En zeg eerlijk, zo ingewikkeld is dit niet toch??

 

drip cake met chocolade ganache

drip cake met chocolade ganache

drip cake met chocolade ganache

Succes!! Ik ben benieuwd naar jullie creaties!

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze Drip cake met chocolade ganache proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “Drip cake met chocolade ganache..