Carpaccio bonbons met truffelmayonaise…


 

carpaccio bonbons met truffelmayonaise

 

Een heerlijk voorgerecht voor de komende feestdagen.. Carpaccio bonbons met truffelmayonaise! Je ziet geen truffelmayonaise? Dat klopt, die zit verstopt in de bonbon!!

Deze carpaccio bonbons zijn gevuld met een mengsel van rucola, truffelmayonaise, pijnboompitjes en parmezaanse kaas… Dit is weer eens wat anders dan de standaard carpaccio plat op het bord.. Simpel  en veel mensen vinden het lekker. Een veilig voorgerecht dus met de kerst!

Bereidingstijd: +/- 25 minuten

Wat heb je nodig? (8 stuks) 

  • 4 pakjes carpaccio ( 4 x 2 porties)
  • Een grote hand pijnboompitjes (geroosterd)
  • Een zakje rucola sla
  • grof geraspte parmezaanse kaas naar smaak
  • Ongeveer 4 theelepels truffelmayonaise
  • Peper/zout

Bereiding:

De rucola gaat in een mengkom, scheur dit een beetje in stukjes.. Hier voeg je de truffelmayonaise aan toe, wat peper en zout, wat geraspte parmezaanse kaas en de pijnboompitjes. Hussel dit goed door elkaar..

Tip: Zorg dat je niet alle rucola, pijnboompitjes en kaas opmaakt.. Zo heb je straks nog wat over voor de opmaak van de bordjes..

Laat de carpaccio trouwens alvast van te voren op kamertemperatuur komen! Koude carpaccio is niet lekker..

Ik gebruikte een ijslepel om de bonbons te maken.. maar een klein rond schaaltje kan natuurlijk ook.

Leg een portie carpaccio in de lepel of in het schaaltje en zorg dat er genoeg carpaccio over de rand valt..

Vul de lepel of het schaaltje nu met wat van het rucola mengsel en druk dit goed aan..

Vouw nu alle carpaccio die buiten de lepel of het schaaltje hangt over het carpaccio mengsel.. en maak de bonbon als het ware helemaal dicht..

Nu kun je hem omdraaien op het bord..

Dit herhaal je tot alle bonbons klaar zijn..

Maak de bordjes (of 1 groot bord, of amuselepel) op met nog wat rucola, pijnboompitjes en parmezaanse kaas..

carpaccio bonbons

Ik denk… gegarandeerd succes met dit simpele maar heerlijke voorgerecht!

 

Op zoek naar nog meer lekkere kerstrecepten? Klik dan HIER….

Kerstrecepten

 

Eet smakelijk! En hele gezellige dagen toegewenst!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze carpaccio bonbons met truffelmayonaise proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!

Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.