Ajam pangang met sugarsnaps en rijst

Ajam pangang met sugarsnaps en rijst.. Heerlijk! 3


Ajam pangang met sugarsnaps en rijst

Ajam pangang met sugarsnaps en rijst, je hoeft niet langs de afhaalchinees voor dit heerlijke maaltje!

Een variant op de Babi pangang, maar dan een stuk eenvoudiger! Ajam pangang, lekker met sugarsnaps en rijst. Afgelopen vrijdagavond kwam er familie eten, toen ik na het eten vroeg of dit gerecht op de blog zou moeten komen riepen ze allemaal volmondig JA! Een ideaal gerecht wanneer je veel eters krijg, maak een lekkere grote pan!

Je kunt dit gerecht zowel in de slowcooker als in de braadpan/wok klaar maken, beide ga ik jullie uitleggen!

Ajam pangang met sugarsnaps en rijst..

 

Wat heb je nodig? (4 tot 5 personen)

  • 800-1000  gram kipfilet of kippendijen (kippendijen hebben mijn voorkeur)
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram sugarsnaps
  • 400-500 gram basmati rijst
  • Optioneel: lente uitjes/ gebakken uitjes voor de garnering
  • Optioneel: kroepoek, hoort er wel bij toch?

Voor de saus:

  • 200 ml water
  • 8 eetlepels tomatenpuree
  • 8 eetlepels ketchup
  • 6 eetlepels (zoete) chilisaus
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel citroensap
  • Eventueel: Sambal wanneer je van pittig houdt.

Optioneel: een paar eetlepels crème fraiche voor een romige saus

Bereiding: 

Braadpan/ wok: 

Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn en fruit aan in de pan. Voeg de kip (filet of dijen) toe en bak lekker mee.

Voeg vervolgens alle ingrediënten van de saus toe aan de kip en meng goed door elkaar.

Laat het geheel nog lekker een half uur pruttelen op laag vuur.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook of stoom de sugarsnaps in max 5 minuten beetgaar.

Als alles klaar is dan kun je natuurlijk opscheppen! Een heerlijke maaltijd zonder een bezoekje aan de Chinees…

Slowcooker: 

Deze bereiding is ook super eenvoudig.

Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de kip in stukjes en stop in de slowcooker.

Voeg alle ingrediënten voor de saus BEHALVE het water ook toe aan de slowcooker.

Zet de slowcooker 4 uur op low.

Slowcookers willen onderling nog weleens verschillen in temperatuur waardoor ook de bereidingstijd anders kan zijn. Let de eerste keer even goed op om te bepalen hoelang het moet. 

De kip hoeft niet zo gaar te zijn dat hij helemaal uit elkaar valt, het is tenslotte geen pulled chicken.

Haal na 4 uur de deksel van de slowcooker en zet hem nog even op high, op deze manier kan de ajam pangang even indikken. Eventueel kun je altijd nog binden met wat maizena als je dat nodig vindt.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook de sugarsnaps in max 5 minuten beetgaar.

Voilå, dit wordt smullen!!

Ajam pangang met sugarsnaps en rijst

Ajam pangang met sugarsnaps en rijst

Ajam pangang met sugarsnaps en rijst

Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze Ajam pangang met sugarsnaps en rijst proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 gedachten over “Ajam pangang met sugarsnaps en rijst.. Heerlijk!