De baby room tour

De baby room tour! 6


De baby room tourDe baby room tour! Een rondje door de kamer van onze kleine kruimel, waar hebben we alles gekocht en hoe kwamen we op de ideeën?

 

De baby room tour!

Ik deed laatst een vragenrondje op Instagram en ik kreeg zo ontzettend veel vragen over waar we dingen gekocht hadden of waar bepaalde dingen van waren dat ik dacht hmm.. Wellicht is een baby room tour handig. Dit vroeg ik vervolgens ook aan jullie en ik kreeg mega veel enthousiasme “jaaaaaa’s” terug. Dus bij deze! Een rondje door de kamer van onze kleine kruimel.

Deze blog is trouwens niet gesponsord. Er zijn wel een aantal dingen die we gekregen hebben, maar ik word door niemand betaald om deze blog te schrijven..

Waar zal ik eens beginnen?? Haha. Toen ik net wist dat ik zwanger was had ik in eerste instantie een heel ander plaatje in mijn hoofd dan wat het nu geworden is. Ik had eerst een iets rustiger kamertje bedacht met veel wit, hout, lichtblauw en geel. Maar het eindresultaat is toch iets stoerder geworden. Ik werd namelijk verliefd op het zwart stalen ledikant. De rest heb ik eigenlijk daarbij verzonnen, dat ging zo snel dat het kamertje met 23 weken eigenlijk al zo goed al klaar was. Sommige vonden het heel vroeg, ik vond het heerlijk. We waren klaar voordat het echt heel warm werd en voordat we op vakantie gingen. Ik kon alles wat we kochten/kregen gelijk wassen en opruimen waar het zou horen en we hadden hier nu in ieder geval geen omkijken meer naar.

Trouwens ik vond de prijzen van complete kamertjes in de bekende babywinkels echt mega, we besloten dus al snel zelf opzoek te gaan en de babykamer zelf samen te stellen.

Waar is het ledikant van?

Om dan maar gelijk met de meest gestelde vraag te beginnen, waar komt het ledikant vandaan? Tijdens mijn zoektocht kwam ik via marktplaats terecht op de website van brocantiekboetiek.nl, en daar vond ik dit ledikant. Ik wist het eigenlijk meteen zeker, deze moest het worden. We kwamen een zelfde soort ledikant trouwens ook tegen bij Babypark maar daar was hij een stuk duurder. We betaalde €150 euro voor het ledikant, en bij Babypark was dit geloof ik meer dan €400 euro. Ik had er ook nog eentje op marktplaats gespot voor €100 euro maar die werd voor mijn neus verkocht helaas. Maar marktplaats is dus in ieder geval zeker ook een optie. Het matrasje kochten we bij Baby & Tiener.

De baby room tour

Het beddengoed..

Het beddengoed wat je op de foto ziet is van Little and Cool. Nadeche maakt met de mooiste stoffen alles zelf. Behalve beddengoed maakt ze nog veel meer moois zoals hoezen voor je aankleedkussen, hoeslakens voor de kinderwagen en leuke kleertjes.

Onder het ledikant ligt nog een rond vloerkleed, deze is van Fermliving.

Naast het bedje de gele velvet stoel van WOOOD, een tijd geleden gekocht bij de Karwei. Omdat we beneden graag weer iets anders wilde verhuisde deze stoel naar de babykamer. Het kussen op de stoel is van Ikea.

De zebrakop boven het bedje is van Kidsdepot, gekocht bij Babypark. Dat was trouwens ook 1 van de eerste aankopen voor het kamertje, ik vond hem zooo leuk! De slaapzak die aan het bedje hangt is van Puckababy.

De baby room tour

Wat ligt er nog meer in het bedje?

Het grote sterrenkussen is van de karwei, de giraffe is van Baby’s Only, het gestreepte beertje is van de Hema en het kussen in de vorm van de volkswagenbus is van Dodi for Kids. Deze webshop is ook echt een aanrader, de mobiel boven de box komt daar ook vandaan en we kregen van haar een hele mooie babygym. Het gele dekentje wat over het bedje hangt bestelde ik op Aliexpress.nl.

De baby room tour

De commode

Voor sommige wellicht een herkenbare commode, maar toch kreeg ik er ook nog veel vragen over. Het is een ladekast van de Ikea, namelijk de HEMNES. De rondje knopjes vervingen we voor leren handgreepjes. Deze bestelde ik op lerenhandgreepjes.nl in de maat S.

Boven de commode hangt een wandmeubeltje van WOOOD, gekocht bij de Karwei. Op de plankjes staan allerlei spulletjes zoals de houten blokken en het lichtblauwe gepersonaliseerde autootje die we kregen van Hipenhout.nl, verzorgingsproducten van Naif, een grote zwarte houten auto waarvan ik niet weet waar hij van is,  airplant van Dist en een geel volkswagenbusje van Sissyboy. De zebra schoentjes zijn van Kidooz.nl.  

Aan het wandmeubeltje hangt een blauw vestje met rood shirtje, deze zijn van Tumble ‘N Dry en kregen we opgestuurd van schattigebabykleertjes.nl.

Op de commode staan ook nog zwarte mandjes, deze zijn van Present Time. De posters die boven de commode hangen zijn van Desenio en de lijsten komen van de HEMA. De giraffe komt van de Intratuin.

De baby room tour

De baby room tour

De baby room tour

De baby room tour

De hydrofiele doeken die je ziet zijn van Done By Deer en het rompertje op bovenstaande foto is van Trixie.

De hoes over het aankleedkussen komt wederom bij Little and Cool vandaan. Het badje wat je deels op de foto ziet staan is van Luma, gekocht bij Baby&Tiener.

 

Zijn overvolle kledingkast

Deze inmiddels bomvolle kledingkast is ook van WOOOD en komt ook bij de Karwei vandaan. Gewoon simpel, wit en niet te duur. Precies wat we zochten.

Boven de kast hangt een vlaggenlijn die komt ook bij Karwei vandaan. Op de kast staat een plant die het helaas niet zo goed blijkt te doen op de babykamer, haha. De gele pot is trouwens van de Zeeman.

De baby room tour

Het laddertje?

Het zwarte laddertje komt van Sostrenegrene. Aan de ladder hangt de luierrugzak van Kidzroom, een setje kleertjes van Mini Rodini, een zakje met Boys Stuff van Kidooz en het tijgertje is van doinggoods en kocht ik bij Sissyboy.

 

Waar komen die plankjes aan de muur vandaan?

Deze houten plankjes zijn eigenlijk de goedkope kruidenrekjes van de Ikea, je kunt ze kopen in houtkleur en je kunt ze in allerlei kleuren verven. (of niet!)

Op de plankje staan verschillende dingen, zoals Sophie de Giraffe, een giraffe van Trixie, een eerstejaars boek van Kidooz, een autootje van Little Dutch, een spiegeltje waarvan ik niet meer weet waar hij van is en wat rammelaars.

Aan de plankjes hangen nog wat kleertjes, het geruite vestje is van Name-it, het shirtje eronder van Imps & Elfs. Daarnaast een wit boxpakje van Kidooz. Aan het andere plankje een shirtje van Name-it en een omslagdoek van Petit-Felipe.

De baby room tour

De baby room tour

En zijn wiegje staat er ook klaar voor..

De baby room tour

De baby room tour

Met een prachtig setje beddengoed van Mies&Co. Mega fan van dit mooie merk, niet heel goedkoop maar de kwaliteit is super mooi. Toen ik onlangs al het beddengoed wat we hebben stond de strijken kwam ik er achter dat ik liever iets meer voor een lakentje betaal dan dat ik er een kwartier op moet strijken om het uit de kreukels te krijgen. De printjes zijn overigens ook fantastisch. Het dekentje met de stippen daar hebben we ook het boxkleed van, ook erg blij mee. Maar ik vind de combi van de stippen en de vogels erg mooi bij elkaar. Ondanks dat het 2 verschillende printjes zijn oogt het toch nog rustig.

De olifant is van Baby’s Only en de ster van Cottonbaby. Het wolkje wat aan de muur hangt scoorde ik bij de Intratuin.

Het wiegje zelf is model Lisa van Kidsmill.

Last but not least..

Ik zou bijna vergeten waar we natuurlijk mee begonnen, de muren! We kregen verf opgestuurd van Mommy.paint. We kozen voor de kleuren walvis, en uil voor achter de commode, achter het bedje is het ook de kleur uil en de muur achter de kledingkast is de kleur poes. De houten kruidenrekjes van Ikea verfde ik ook in de kleur walvis, evenals 1 schilderijlijstje boven de commode. De verf is kindvriendelijk, op waterbasis en vrij van oplosmiddelen, zo kun je zelf ook gewoon een kwast pakken terwijl je zwanger bent.

 

De baby room tour

 

 

Wat een verhaal! Ik hoop dat ik niks vergeten bent, maar heb je stiekem toch nog een vraag? Stel hem gerust!

 

Zal ik ook nog een kijkje in de kast/commode schrijven?

 

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

 

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 gedachten over “De baby room tour!