Geen zin in de standaard lasagne? Gaat jouw voorkeur ook uit naar gerechten zonder al te veel koolhydraten van pasta, rijst of aardappels? Wil je toch lekker eten? Probeer dan deze courgette lasagne met kip! (is weer eens wat anders dan rundergehakt…)
Wat heb je nodig?
- Ongeveer 300 a 350 gram kipgehakt
- Een hele courgette
- Een hele paprika
- Een zak spinazie (300 gram)
- 2 rode uien
- Bolletje mozzarella
- Kruiden naar keuze (ik gebruikte knoflook, peper/zout, Italiaanse kruiden)
- Voor de opmaak nog wat kleine snoeptomaatjes (hoeft natuurlijk niet)
Voor de tomatensaus kun je een aantal dingen doen…
- Of je koopt een pot of pak kant en klare tomaten saus.. Bij voorkeur zou ik dan gaan voor de pot biologische tomatensaus van de AH, deze heeft naar mijn idee de minste toevoegingen.
- Je kan 2 pakken gezeefde tomaten kopen en een blikje tomatenblokjes.. Deze kun je zelf op smaak brengen met diverse kruiden… De pakken gezeefde tomaten en tomaten blokjes hebben verder ook geen slechte toevoegingen.
- Of je koopt verse tros tomaten, deze leg je even in een ovenschaal en schuif je even de oven in.. Voeg voor het de oven in gaat dan ook gelijk wat kruiden/knoflook toe. Dit moet ongeveer een half uurtje op 180 graden.. Daarna is het alleen nog een kwestie van pureren! (tip: maak extra saus en vries het in!)
Je begint met de plakken courgette, dit gaat het makkelijkst met de kaasschaaf.. (maar kijk uit voor je vingers!!)
Leg de plakken courgette even op een keukenpapiertje en strooi er wat zout overheen. De courgette geeft anders in de oven veel vocht af en je hebt denk ik geen trek in lasagne soep.. 🙂 Het laatste stukje courgette wat je niet meer kunt schaven snij je gewoon in stukjes voor in de saus! We gooien niks weg natuurlijk.
Snipper nu de ui en bak deze met wat knoflook alvast aan.. Daarna kan de paprika erbij, het kipgehakt, en daarna de spinazie..
Het kan zijn dat de spinazie ook veel vocht afgeeft, giet het gehele mengsel dan even goed af voordat je de tomatensaus eraan toevoegt.
Voeg vervolgens de tomatensaus toe.. en breng het geheel lekker op smaak!
En nu kun je beginnen met het opbouwen van je lasagne! Dit hebben jullie denk ik allemaal wel een keer gedaan..
Begin met een laagje saus, een laagje van de courgette, een laagje saus.. Net zo lang tot het op is!
Bovenop gaat de mozzarella, nog wat Italiaanse kruiden en wat snoep tomaten..
Schuif de schaal voor ongeveer 30 minuten de oven in op 180 graden!
Eetsmakelijk alvast!
Liefs,
Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)