Citroen koek

Citroen koek, of ook wel lemon bars! 7


Citroen koek

Citroen koek, lemon bars.. Hoe je ze ook wilt noemen, ze waren heerlijk! Een (iets wat zachte) koek bodem met daar overheen een soort lemoncurd.

Deze citroen koek is weer eens wat anders dan een appeltaart, of boterkoek. Al heeft het qua structuur wel iets weg van boterkoek! Maar dan lekkerder.. šŸ˜‰

Dus wil je de visite weer eens wat anders voorschotelen of je hebt er gewoon enorm trek in, probeer dit recept eens uit! Krijg je geen spijt van..

Bereidingstijd: +/- 30 minuten + ongeveer een uur in de oven.

 

Citroen koek

Wat heb je nodig?

Voor de koek bodem:

  • 250 gram zachte roomboter
  • 250 gram Zeeuws bloem (patent bloem kan ook)
  • 120 gram fijne kristal suiker
  • Snufje zout

Voor de citroen laag:

  • +/- 130 ml citroensap
  • Citroen rasp van een halve (onbespoten) citroen
  • 220 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • 4 eieren

Overig:

  • Poedersuiker
  • Een bakvorm (brownie bakvorm, of zoals ik een ovenschaal)
  • Bakpapier

Bereiding:Ā 

Bekleed allereerst je bakvorm met bakpapier en verwarm de oven alvast voor.

We beginnen natuurlijk met de koek bodem.

Maak een deeg van de ingrediƫnten voor de bodem, kneed goed door en verdeel over de bodem van de bakvorm.

Citroen koek

Zet de bodem vervolgens 25 minuten in de oven op 180 graden.

Ga nu verder met de citroen laag.

Alle ingrediƫnten roer je met een garde goed door elkaar. Wanneer de suiker helemaal is opgelost laat je het mengsel even staan totdat de bodem klaar is.

Citroen koek

Giet vervolgens het citroen mengsel over de koek bodem en zet weer terug in de oven voor 25 a 30 minuten op 180 graden.

Hij moet stevig zijn wanneer hij uit de oven komt, maar niet keihard. Laat de citroen koek vervolgens goed afkoelen op het aanrecht.

Maak af met wat poedersuiker..

Bewaar de citroen koek in de koelkast.

 

Citroen koek

 

 

Klik hier voor een heerlijk recept om zelf lemon curd te maken!

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze citroen koekĀ proberen?? Deel je foto opĀ InstagramĀ ofĀ FacebookĀ en tag mij daarin! šŸ™‚ Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtagĀ #ashleywillemsĀ gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al opĀ Ā InstagramĀ ofĀ Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 gedachten over “Citroen koek, of ook wel lemon bars!

  • Hellen

    Ik ben de koek nu aan het maken, heb de eerste laag gebakken, iets langer omdat deze zo zacht bleef? Na 35 min. Toch maar de citroen laag erop geschonken maar dit ging dwars door de onderste laag heen? Was het de bedoeling de eerste laag eerst af te laten koelen? Dit staat niet in het recept dus ik heb de citroen laag er direct opgeschonken en ben bang dat dit niks meer gaat worden.. ? ik zou niet weten wat ik heb fout gedaan?

    • Ashley Willems Bericht auteur

      Ojee Hellen, dat heb ik nog nooit gehoord.. De onderste laag moet niet eens vloeibaar zijn als hij erin gaat, laat staan als hij eruit komt. Op welke stand stond de oven? Is het uiteindelijk nog iets geworden, nee zeker?

    • Karien

      Hoi, ik heb hetzelfde probleem gehad. Waarschijnlijk was mijn boter te zacht en ik had te lang gemixt. Opnieuw het deeg gemaakt met koudere boter en deze keer ging het wel goed!