Citroen cheesecake met lemon curd

Citroen cheesecake met lemon curd.. 3


Citroen cheesecake met lemon curd

 

Een citroen cheesecake met lemon curd! Voor de citroen liefhebbers!

 

Nu heel holland bakt weer terug is op tv krijg ik spontaan weer zin om allerlei zoete baksels te maken! Een tijdje had ik eigenlijk niet zoveel inspiratie maar die is gelukkig weer terug! Deze citroen cheesecake met lemon curd is echt heerlijk! De combi met de Bastogne bodem is errrruggg lekker! Door lemon curd te gebruiken krijgt hij in mijn ogen een veel lekkerdere smaak dan met bijvoorbeeld alleen citroensap/extract.

 

Citroen cheesecake met lemon curd..

Bereidingstijd: Wanneer je kant en klare lemon curd gebruikt ongeveer 30 minuten plus 1,5 uur in de oven. Wil je zelf lemon curd maken? Dan duurt het nog iets langer.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram lemon curd (klik hier voor het recept, of koop een pot Chivers lemon curd bij AH of Jumbo, ook erg lekker! )
  • 750 gram roomkaas (naturel uiteraard)
  • 4 eieren
  • 25 gram bloem
  • 50 ml slagroom
  • 200 gram suiker

Voor de bodem:

  • 320 gram Bastogne koeken (of kandij koeken)
  • 120 gram gesmolten roomboter

Overig: 

  • Een springvorm van 24 cm
  • Bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een stuk bakpapier in de springvorm.

Verkruimel de Bastogne koeken met de hand of met een keukenmachine, meng de gesmolten roomboter er doorheen en roer goed door.  Dit mengsel gaat vervolgens onderin de springvorm, druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem 10 minuten op 180 graden in de oven.

Mix de roomkaas met de suiker goed door elkaar.

Voeg vervolgens de eieren, de bloem en de slagroom toe en mix ook goed door elkaar.

Als laatst voeg je de lemon curd toe. Mix nog 1 keer goed door en giet het mengsel over de bodem in de springvorm.

Bak de cheesecake op 150 graden, 90 minuten. 

Na die tijd laat je de cheesecake nog 1,5 uur in de oven staan met de deur dicht. Daarna laat je de cheesecake nog een uur op het aanrecht afkoelen en dan zet je hem een nacht in de koelkast. Deze citroen cheesecake met lemon curd maak je dus al een dag van te voren.

Snijd de cheesecake aan met een warm en scherp mes.

Citroen cheesecake met lemon curd

 

 

Citroen cheesecake met lemon curd

 

 

Citroen cheesecake met lemon curd

 

 

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze citroen cheesecake met lemon curd proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Citroen cheesecake met lemon curd..

  • Gerard Pronk

    Je geeft aan in je recept 200 gram suiker maar nergens in de bereiding komt de suiker terug…..wanneer voeg je die toe en wat voor suiker gebruik je?

  • Anja Heinhuis

    Dag Ashley, heb jouw recept van de citroen cheesecake uitgeprobeerd. Smaak is prima. Alleen de bovenkant werd bruin. Waarschijnlijk door de eieren die erin zitten. Zal hem de volgende keer in een grotere springvorm doen en halverwege het bakproces afdekken met aluminiumfolie? Heb een elektrische stoomoven van atag. Of moet ik misschien wat stoom gebruiken?
    Of doe ik iets verkeerd?