Chocolade oreo cheesecake! Dat klinkt als een mondvol.. Het ziet er misschien uit alsof het erg veel werk was, dat is niet zo! Hij moet wel enkele uren in de koelkast, dat is misschien nog wel het lastigst.. 😉
Ik vierde mijn verjaardag op werk.. bijna wekelijks krijg ik al te horen waarom ik dat gene dat ik in het weekend heb gebakken niet heb meegenomen.. Ik kon dus niet aankomen met een pak roze koeken.. Vandaar deze chocolade oreo cheesecake! Een no bake cheesecake waar je prima mee voor de dag kunt komen.. 😀 Ik ben vast niet de enige oreo liefhebber toch?
Chocolade oreo cheesecake:
Bereidingstijd: 30 minuten.
Wat heb je nodig?
- Allereerst natuurlijk een springvorm en een bakpapiertje
- 750 gram roomkaas (naturel)
- 1 bekertje verse slagroom
- 450 gram Oreo koekjes
- 100 gram roomboter
- 1 reep pure chocolade
- 2 theelepels cacao poeder
- +/- 150 gram suiker (je kan het zo zoet maken als je zelf wilt..)
De bereiding:
Onderin de springvorm gaat een stuk bakpapier en de randen even goed invetten met boter.
Verkruimel de oreo koekjes in een keukenmachine of met de hand.
Smelt de roomboter en vermeng dit vervolgens met de verkruimelde oreo koekjes. Ik heb wat kruimels apart gehouden om later bovenop de cheesecake te strooien als garnering, dit hoeft natuurlijk niet. Dit mengsel gaat onderin de springvorm, druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
Klop in een mengkom de slagroom stijf met de suiker.
In een andere mengkom roer je de roomkaas even goed los. Spatel hier vervolgens de slagroom rustig doorheen.
Smelt de pure chocolade, ongeveer 1/3 even apart houden.
Verdeel het mengsel van slagroom/mascarpone/monchou/suiker weer over 2 kommen. Aan de ene kom voeg je de gesmolten pure chocolade toe en de cacao poeder, spatel dit even goed door.
Schep nu eerst de inhoud van de kom met het chocolade mengsel in de springvorm, smeer dit goed uit over de hele koekjes bodem. Daar overheen de inhoud van de andere kom, smeer dit ook goed uit over het chocolade mengsel.
Met een satéprikker kun je nu nog de cheesecake versieren met de overgebleven gesmolten chocolade. Simpelweg gewoon tekenen met de chocolade in de cheesecake!
Niet ingewikkeld allemaal toch? Nu gaat de cheesecake de koelkast in voor minstens 4 uur en moet je heeeeel geduldig gaan wachten… Dat is dus iets wat ik zelf een stuk ingewikkelder vind dan het maken van de cheesecake zelf! 😎
Succes! En eet smakelijk!
Deze speculaas cheesecake is ook een dikke vette aanrader! 😉
Liefs,
Ga je deze chocolade oreo cheesecake proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?
Deze ga ik zeker een keer proberen. Ziet er heerlijk uit
Waauw! Ik ga hem morgen maken!
Leuk !! 🙂 (En lekker.. hihi)
Ik wil deze taart graag zaterdag maken. Hoe groot moet de springvorm zijn?
24-26 cm ongeveer! 🙂
Deze is niet normaal lekker. Wat een topper dit. Deze ga ik zeker vaker maken.
Leuk om te horen Anita!! 🙂