caramel shortcake met nootjes

Caramel shortcake met nootjes.. 5


caramel shortcake met nootjes

Caramel shortcake met nootjes, ziet het er niet goddelijk uit? Met dit simpele recept heb jij ze ook zo op tafel staan!

Caramel shortcake met nootjes of ook wel millionaire’s shortbread.. Maar door de toevoeging van nootjes zijn het ook net snicker bites! En ze hebben ook wel wat weg van een twix… Ik wist dus eigenlijk niet zo goed hoe ik ze zou noemen. Wat ik wel weet is dat ze echt super lekker waren!

Een laag koek, met daar overheen (simpele) karamel en als kerst op de taart nog een laag chocolade.. Dat klinkt al al goddelijk toch?

Ik maakte een simpele karamel die binnen een kwartiertje klaar was!

Bereidingstijd: +/- 25 minuten. Daarna moet je wel even een paar uurtjes geduld hebben..

 

Caramel shortcake met nootjes..

Wat heb je nodig:

Voor de koek bodem:

  • 300 gram digestive koekjes
  • 150 gram roomboter
  • 1 theelepel zout

Voor de karamel:

  • 60 gram roomboter
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 1 blikje gecondenseerde melk

Voor de chocolade topping:

  • 250 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • 75 gram witte chocolade

Overig:

  • Een brownie bakblik
  • Bakpapier
  • Een satéprikker
  • Een grote hand gezouten pinda’s
  • Grof gemalen zeezout

Bereiding:

We beginnen natuurlijk met de bodem. Bekleed allereerst je brownie bakblik met bakpapier.

Verkruimel de koekjes met de hand of in de keukenmachine.

Voeg de gesmolten roomboter en het zout toe en roer dit goed door.

Dit mengsel gaat in de vorm, druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm vervolgens even in de koelkast.

De karamel:

Smelt de boter in een pannetje.

Voeg de suiker toe en blijf goed roeren. Wanneer de suiker is opgelost voeg je het blikje gecondenseerde melk toe.

Breng dit mengsel aan de kook en blijf al die tijd goed roeren. (dit duurt ongeveer een minuut of 10)

Na een minuut of 10 zal het karamel mengsel al aardig ingedikt zijn. Het hoeft niet geen echte karamel dikte te hebben, het zal nog dikker worden in de koelkast.

Hak de pinda’s fijn met de hand of met de keukenmachine en voeg deze toe aan de karamel. (bewaar een klein beetje voor bovenop)

Ik voegde ook nog wat zeezout toe aan de karamel, maar dit hoeft niet per se.

Het karamel mengsel gaat nu over de koekbodem. Zet hem weer terug in de koelkast.

De chocolade topping:

Je kunt ervoor kiezen om de pure chocolade te smelten en over de karamel te gieten. Ik heb er wat slagroom aan toegevoegd zodat het niet keihard wordt in de koelkast. (slagroom/chocolade = ganache)

Verwarm de slagroom in een pannetje en voeg daar de pure chocolade aan toe.. wanneer de chocolade volledig gesmolten is kan het over de karamel.

Smelt nu ook de witte chocolade en gebruik de satéprikker om een leuk motief in de pure chocolade te maken.

Maak het af met nog wat gehakte nootjes.

Nu komt het moeilijkste onderdeel van dit recept… Je moet namelijk wachten.. de caramel shortcake met nootjes moet even 2 uurtjes in de koelkast voordat je hem kunt aansnijden!

 

Caramel shortcake met nootjes..

 

caramel shortcake met nootjes

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze caramel shortcake met nootjes proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 gedachten over “Caramel shortcake met nootjes..