Kip gehaktballetjes uit de slowcooker

Kip gehaktballetjes uit de slowcooker! 6


Kip gehaktballetjes uit de slowcooker Heerlijke kip gehaktballetjes uit de slowcooker! Lekker als borrelhapje maar ook door een lekkere pastasaus bijvoorbeeld.

Kip gehaktballetjes uit de slowcooker, een variant op deze heerlijke runder gehaktballetjes uit de slowcooker. Ik vind lekkere balletjes altijd heerlijk bij de borrel, op een broodje of heerlijk door de pastasaus. Vaak vries ik porties in zodat ik altijd lekkere balletjes op tafel kan toveren wanneer er bijvoorbeeld onverwachts visite is. Deze balletjes hebben trouwens een Italiaanse twist!

Ik heb de balletjes klaar gemaakt in de slowcooker maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon bakken in een koekenpan. Wat jij wilt!

Twijfel je nog steeds over de eventuele aanschaf van een slowcooker? Lees mijn tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker dan eens door! Klik hier…

Kip gehaktballetjes uit de slowcooker…

Bereidingstijd: voorbereiding +/-  10 minuten + 2 uur in de slowcooker.

Wat heb je nodig? (+/- 40 balletjes)

 • 800 gram kippengehakt
 • 2 eieren
 • 3 heel fijn gesneden lente uitjes
 • Een handje geroosterde pijnboompitjes
 • 2 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas
 • 3 theelepels Italiaanse kruiden
 • 2 fijn gehakte knoflook teentjes
 • 4 eetlepels paneermeel of panko (Japans broodkruim)
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel zwarte peper
 • 1 theelepel gerookt paprika poeder (sweet)

Ben je benieuwd naar welke standaard producten ik gebruik, zoals bijvoorbeeld welke peper, klik dan even hier..

Gebruik je namelijk zelf andere producten kan de smaak natuurlijk ook anders uitvallen.

Bereiding:

De bereiding is erg simpel, bovenstaande ingrediënten meng je goed door elkaar. Gehaktballetjes maken betekend altijd dat je vieze handen krijgt!

Maak er vervolgens mooie balletjes van.

De balletjes gaan zonder toevoeging van vocht in de slowcooker. Ik heb de slowcooker wel even ingevet met wat olijfolie om aanbakken te voorkomen. Na 2 uur op high waren mijn balletjes klaar! De tijd kan per slowcooker soms nog weleens verschillen.

Ik roer de balletjes tussentijds altijd een keertje door.

Kip gehaktballetjes uit de slowcooker

Kip gehaktballetjes uit de slowcooker

Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze kip gehaktballetjes uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 gedachten over “Kip gehaktballetjes uit de slowcooker!

  • Judith

   Ze zijn heerlijk! Een volgende keer zou ik ze zeker aanbraden, als je dat niet doet gaan de balletjes die onderop liggen wel erg aan elkaar kleven, denk dat dat bij aanbraden niet het geval is.

   • Ashley Willems Bericht auteur

    Hi Judith, Fijn dat ze lekker waren! Ik braad ze ook niet altijd aan van te voren maar dat schep ik ze tussendoor een keertje door in de slowcooker. Dat voorkomt ook dat ze aan elkaar gaan kleven.

 • Edward Reesink

  Hallo Ashley en alle anderen,

  Ik ben sinds kort alleen, en ben ook erg gefascineerd van deze recepten. Ik ga er mee aan de slag, als leek. Heb zojuist een slow cooker besteld bij Bol.com.

  Echter ben ik in 2011 meerdere malen geopereerd in mijn mond, ik was één van de gem 300 / jaar in Nederland met tong kanker. Boudewijn B is er aan overleden. Ik ben een stuk van de onderkaak kwijt en heb nog 3/4e tong over, dus zacht mals eten is voor mij erg plezierig.

  Goed, des al niet te min wil ik graag met de recepten aan de slag. Er is maar één “maar”, ik kan geen zuren – menthol – peper – sambal – ketchup – maggi e.d. meer in mijn mond verdragen.

  Maggi blokjes – zout – aromat – knoflook e.d. is wederom geen probleem.

  Ik wil ook niet elke keer naar de (een) winkel moeten om 1 kruiden zakje te halen, ben inmiddels al lang blij dat ik daar de in en uitgang weet en hoe ik betalen moet. (Bijna 10 jaar niet gedaan).

  Kun je mij een lijst maken waarin zo goed als alle kruiden staan die in de meeste recepten weer terug komen, dan vraag ik of mijn dochter (die ook heel graag kookt) met mij mee gaat om deze te halen.

  En dan kan het gaan gebeuren ik heb tijd genoeg, en eet graag lekker.

  Ik kijk er rijk halzend naar uit, zou heel vriendelijk zijn.

  Gr,

  Edward Reesink
  Eibergen