Deze Kersttulband met witte chocolade drip ziet er toch uit als een feestje?
Is de Kerst drip cake toch een brug te ver? Probeer dan deze Kersttulband met witte chocolade drip! Ziet er net zo goed spectaculair uit, maar iets eenvoudiger om te maken. Je kunt zelf bepalen wat voor vulling je gebruikt, of je een witte chocolade drip doet of liever puur. Decoreer deze kersttulband zoals jij dat wilt!
Kersttulband met witte chocolade drip..
Wat heb je nodig?
Voor het beslag:
- 200 gram roomboter
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- rasp van 1 citroen
- 250 gram amandelspijs
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel amandel-extract
- Snuf zout
- 150 gram suiker
Voor de vulling:
- 100 gram sukade
- 100 gram rozijnen
- 50 gram cranberry’s
- Amandel-extract
Voor de drip:
- 50 ml slagroom
- 100 gram witte chocolade
Liever een drip van pure chocolade? Gebruik dan 100 ml slagroom en 100 gram pure chocolade.
Overig:
- Een tulband vorm
- Boter om de vorm mee in te vetten
- Paneermeel om de vorm mee te bestrooien
- 1 eetlepel bloem
- Amandelschaafsel en wat cranberry’s ter decoratie
- Een mixer
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de rozijnen, de cranberry’s en de sukade in een schaaltje met wat eetlepels water en een eetlepel amandel extract. Laat dit even staan.
Vet de tulband goed in met boter en bestrooi vervolgens met het paneermeel. Draai de tulband rond om het paneermeel te verspreiden.
Stop het spijs, het vanille en amandel-extract, de suiker, de citroenrasp, het zout en de boter in een kom en mix dit tot een romig geheel.
Voeg nu de eieren en het zelfrijzend bakmeel toe en mix het beslag goed door.
Giet de rozijnen, cranberry’s en sukade af en meng hier 1 eetlepel bloem doorheen. Spatel het vervolgens door het beslag heen.
* De bloem zorgt ervoor dat straks niet alle vulling onderin de tulband zakt.
Bak de Kersttulband gaar in 60 minuten op 160 graden. Check met een satéprikker of hij goed gaar is.
Laat de tulband eerst 15 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster stort.
Voordat je de drip gaat maken moet hij volledig afgekoeld zijn.
De drip:
Verwarm de slagroom in een steelpannetje. Zet het vuur vervolgens weer uit en laat de witte chocolade smelten in de slagroom. Nu heb je een chocolade ganache. Laat de ganache eerst weer wat afkoelen voordat je hem op de tulband gaat gebruiken. Hij moet nog net voldoende vloeibaar zijn maar niet keihard van de tulband aflopen.
Breng de ganache vervolgens aan met een lepel op de tulband. Laat mooie drips langs de tulband lopen.
Decoreer de Kersttulband verder zoals jij dat wilt, maak er een feestje van!
Klik hier voor nog veel meer lekkere kerstrecepten!
Hele fijne feestdagen toegewenst en eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Kersttulband met witte chocolade drip. proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
oh mijn hemel. Ik zat gewoon al te wachten op zo’n soort recept.