Nu de dagen weer korter worden en het weer druilerig is heb ik mijn slowcooker nog vaker aan staan! Ik zag laats bij een of ander kookprogramma boeuf strogranoff voorbij komen.. best veel ingrediënten en zelfs wodka! Ik heb het simpel gehouden maar het was heerlijk!
Boeuf stroganoff uit de slowcooker..
Toen ik mijn vriend onder het eten vroeg welk cijfer dit bordje boeuf stroganoff zou krijgen gaf hij het een 9!! Een blijvertje dus..
Ik heb het klaar gemaakt in de slowcooker maar je kunt dit recept natuurlijk ook prima klaar maken in een braadpan. Dit gaat in principe op exact dezelfde manier maar in plaats van 6 uurtjes zou ik 3 uurtjes op het laagste pitje aanhouden.
Bereidingstijd slowcooker: voorbereiding +/- 10 minuten, 6 uur in de slowcooker, 10 minuten om het af te maken, daarna nog even 30 minuten laten pruttelen.
Bereidingstijd braadpan: voorbereiding +/- 10 minuten, 3 uur in de pan, 10 minuten om het af te maken, daarna nog even 30 minuten laten pruttelen.
Wat heb je nodig?( 3 a 4 personen)
- 800 gram runder riblappen (niet te mager!)
- 2 uien
- 250 gram champignons
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 150 ml runderbouillon
- peper/zout naar smaak
- 3 eetlepels (spelt) bloem
- Een beker creme fraiche of 200 gram Griekse yoghurt
- (volkoren) Pasta (2/3 van een heel pak)
Voor de garnering:
- Parmezaanse kaas
- Wat verse lente uitjes
- Wat uitgebakken spekjes
Ben je benieuwd naar welke standaard producten ik gebruik, zoals bijvoorbeeld welke peper, klik dan even hier..
Gebruik je namelijk zelf andere producten kan de smaak natuurlijk ook anders uitvallen.
Bereiding:
Onderin de slowcooker gaan de gesneden uien, knoflook en gesneden champignons.
Daarboven op gaat het in blokjes gesneden rundvlees, het paprika poeder en wat peper en zout.
Giet de runderbouillon eroverheen en zet aan voor 7 uur op low.
Kijk na 7 uur of je het vlees zacht genoeg vindt. Zo niet, dan moet het wellicht nog iets langer. Bij mij viel het vlees na 7 uur al bijna uit elkaar.
Voeg er 3 eetlepels (spelt) bloem aan toe er roer dit gelijk goed door.. gevolgd door de creme fraiche of Griekse yoghurt.. Proef vervolgens even.. En voeg indien gewenst nog peper/zout of andere kruiden toe.
Kook ondertussen je pasta zolang als op het pak vermeld staat en laat de boeuf stroganoff nog even lekker pruttelen in de tussentijd (op low).
Wanneer de pasta klaar is kun je gaan opscheppen! Bovenop heb ik wat parmezaanse kaas gestrooid, wat vers gesneden lente uitjes en wat uitgebakken spekjes!
Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!
Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze boeuf stroganoff uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Super recept!
Leuk om te horen! 🙂
Ashley, het was weer heerlijk,
Groetjes Daphne
Fijn! Leuk om te lezen! 🙂
Wat voor paprikapoeder heb je gebruikt?
Hi Ashley,
Ik heb dit Boeuf Stroganoff recept nu meerdere keren gemaakt, wij vinden het zo lekker! Maar ik heb een vraag, waarom gebruik je zowel verse knoflook en knoflook poeder?
Trouwens, de recept voor pittige rundvlees – wow! Mijn man was er helemaal weg van! (Voor mij een beetje heet, maar wel lekker!)
Groetjes
Sue
Hi Ashley, ik vind dit recept het allerlekkerste stroganoff, en maak het regelmatig. Maar een vraagje, waarom gebruik je 3 tenen knoflook en nog een theelepel knoflookpoeder?
Groetjes