Ajam pangang met sugarsnaps en rijst, je hoeft niet langs de afhaalchinees voor dit heerlijke maaltje!
Een variant op de Babi pangang, maar dan een stuk eenvoudiger! Ajam pangang, lekker met sugarsnaps en rijst. Afgelopen vrijdagavond kwam er familie eten, toen ik na het eten vroeg of dit gerecht op de blog zou moeten komen riepen ze allemaal volmondig JA! Een ideaal gerecht wanneer je veel eters krijg, maak een lekkere grote pan!
Je kunt dit gerecht zowel in de slowcooker als in de braadpan/wok klaar maken, beide ga ik jullie uitleggen!
Ajam pangang met sugarsnaps en rijst..
Wat heb je nodig? (4 tot 5 personen)
- 800-1000 gram kipfilet of kippendijen (kippendijen hebben mijn voorkeur)
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 300 gram sugarsnaps
- 400-500 gram basmati rijst
- Optioneel: lente uitjes/ gebakken uitjes voor de garnering
- Optioneel: kroepoek, hoort er wel bij toch?
Ben je benieuwd naar welke standaard producten ik gebruik, zoals bijvoorbeeld welke peper, klik dan even hier..
Gebruik je namelijk zelf andere producten kan de smaak natuurlijk ook anders uitvallen.
Voor de saus:
- 200 ml water
- 8 eetlepels tomatenpuree
- 8 eetlepels ketchup
- 6 eetlepels (zoete) chilisaus
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 eetlepel ketjap
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel citroensap
- Eventueel: Sambal wanneer je van pittig houdt.
Optioneel: een paar eetlepels crème fraiche voor een romige saus
Bereiding:
Braadpan/ wok:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn en fruit aan in de pan. Voeg de kip (filet of dijen) toe en bak lekker mee.
Voeg vervolgens alle ingrediënten van de saus toe aan de kip en meng goed door elkaar.
Laat het geheel nog lekker een half uur pruttelen op laag vuur.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook of stoom de sugarsnaps in max 5 minuten beetgaar.
Als alles klaar is dan kun je natuurlijk opscheppen! Een heerlijke maaltijd zonder een bezoekje aan de Chinees…
Slowcooker:
Deze bereiding is ook super eenvoudig.
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de kip in stukjes en stop in de slowcooker.
Voeg alle ingrediënten voor de saus BEHALVE het water ook toe aan de slowcooker.
Zet de slowcooker 4 uur op low.
Slowcookers willen onderling nog weleens verschillen in temperatuur waardoor ook de bereidingstijd anders kan zijn. Let de eerste keer even goed op om te bepalen hoelang het moet.
De kip hoeft niet zo gaar te zijn dat hij helemaal uit elkaar valt, het is tenslotte geen pulled chicken.
Haal na 4 uur de deksel van de slowcooker en zet hem nog even op high, op deze manier kan de ajam pangang even indikken. Eventueel kun je altijd nog binden met wat maizena als je dat nodig vindt.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sugarsnaps in max 5 minuten beetgaar.
Voilå, dit wordt smullen!!
Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Ajam pangang met sugarsnaps en rijst proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Hoi hoi,
Dit zojuist in de slowcooker gedaan en ik ben super benieuwd!! Het ruikt in ieder geval heel lekker. Dank je wel voor dit recept!
Graag gedaan! 🙂
Hoi Ashley, vorige week een slowcooker gekocht en ik heb toen als eerste jouw kip/pinda gemaakt, was erg lekker!
Heb een vraagje over de crème fraîche in dit gerecht (ook voor de slowcooker). Voeg je de crème fraîche op het laatst toe, of al meteen vanaf het begin erbij?
Hoi Sandra, die voeg ik inderdaad op het laatst toe! 🙂
Dank je 😉
Hallo,
Wat een geweldige recepten allemaal. Ben nieuw met de slowcooker. Zie zoveel lekkers! Moeilijk te kiezen wat eerst te maken!?
Kan je ook kokosmelk ipv crème fraiche toevoegen? En doe je kokosmelk ook op het laatst erbij?
Bedankt!
Hoi Wendy, Haha! Ben benieuwd wat je uitgekozen hebt!
Zo nu zit de ajam pangang erin!
Ben benieuwd? word vast smullen vanavond!
Hoi Ashley,
Gebruik jij echt maatlepels in jouw recepten?
Of gebruik jij een gewone lepel??
Alvast bedankt voor je antwoord!
Hoi Wendy, een gewone lepel!
Ik zie staan dat je bij het Slowcooker recept alle ingrediënten behalve het water moet toevoegen. Voeg je die later alsnog toe? Of helemaal niet?
Hoi hoi, ik zie dat je in veel recepten bruine suiker gebruikt en niet zo weinig ook. Als diabeet is dit voor mij niet zo handig😉. Heb je daar ook een vervanger voor? Of kan het zonder? Neem aan dat dat dan ten koste gaat vd smaak?!
Slowcooker; water; ‘voeg alles toe behalve water’. Waar is dat water dan voor?!
Heerlijk gegeten van de ajam Pangang uit de de crockpot! Voor herhaling vatbaar😃
Hallo Ashley Willems,
Ik heb dit gisteren gemaakt en super lekker. Ik heb er een beetje sambal en een gebakken eitje bij gedaan. Dit ga ik beslist nog eens maken. Helaas kan ik hier geen foto delen. Bedankt voor het recept te delen.
Och wat was dit heerlijk! Heb de 200 ml water niet toegevoegd en daardoor een heerlijke lobbige saus gekregen. Wij hebben gesmuld en ga het zeker nog eens maken!
Pingback: De magie van de Crockpot: Gemakkelijk en heerlijk koken -