Airfryer recept: Fish & chips

Airfryer recept: Fish & chips.. 3


Airfryer recept: Fish & chipsAirfryer recept: Fish & chips.. Dat stond al een tijdje op mijn lijstje om te gaan maken.. Toen ik een mooie airfryer opgestuurd kreeg stond het snel op tafel!

Ik voeg gewoon weer een nieuwe categorie toe aan de recepten index.. Recepten voor de airfryer! Want ik ben verkocht..

Onlangs werd ik benaderd door Froothie met de vraag of ik de Optimum Healthyfry Air fryer eens wilde uitproberen. Ik was al enige tijd benieuwd naar de airfryers maar tegelijkertijd twijfelde ik nog altijd over de aanschaf. Weer een apparaat wat ik ergens kwijt zou moeten, en wat voor voordelen zou een airfryer hebben tegenover bijvoorbeeld mijn oven? Maar goed, als je er dan vervolgens eentje uit mag proberen zeg je natuurlijk geen nee..

Een frituurpan hebben we niet in huis dus frietjes maakte ik altijd in de oven.. Niet heel veel mis mee, maar natuurlijk niet zo krokant als uit de frituurpan.. Dit zou dus wel moeten lukken met de airfryer?? Ik was benieuwd!

Resultaat? Écht krokante frietjes!! Het maakt niet uit wat voor friet ik erin stop, verse friet, bevroren friet, aardappeltjes, rösti rondjes.. Het komt er allemaal echt krokant uit! Evenals deze twister friet én deze homemade kibbeling!

Ik ben niet van plan om appeltaarten en dat soort dingen in de airfryer klaar te gaan maken, daar heb ik echt gewoon een oven voor.. Maar voor friet en snacks vind ik deze airfryer zeker een dikke (minder) vette aanrader! Maar jullie waren denk ik ook benieuwd naar dit recept.. 😀

 

Airfryer recept: Fish & chips…

2 personen

Bereidingstijd: +/- 45 minuten

Wat heb je nodig?

  • 1 zak twister friet (van Lambweston, te koop bij bijv. AH)
  • +/- 350-400 gram kabeljauw filet
  • 2 eieren
  • +/- 8 eetlepels bloem
  • +/- 10 eetlepels panko
  • 2 theelepels citroen peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder

Bereiding:

Maak drie schaaltjes met de bloem, eieren en panko. Aan het schaaltje met de bloem voeg je ook de kruiden toe.

Snijd de kabeljauw in stukjes (kibbeling formaat). Haal de stukjes eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko.

Leg de stukjes vervolgens in het mandje van de airfryer en zet aan voor +/- 15 minuten op 200 graden. Kijk tussendoor even en schud de kibbeling even om.

Omdat ook de twister friet in de airfryer gaat leg je de kibbeling wanneer deze klaar is even op een bakplaat en schuif je ze even in de oven om warm te blijven (160 graden).

Nu kan de twister friet in de airfryer voor ongeveer 12-15 minuten op 200 graden.

Resultaat? Heerlijke en vooral niet zulke vette Fish & Chips!

 

Airfryer recept: Fish & chips

 

Airfryer recept: Fish & chips

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga jij dit airfryer recept: Fish & chips proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Airfryer recept: Fish & chips..