Aardbeien kwarktaart met oreo.. Niet heel gezond maar wel zonder dr. Oetker! Een stukje taart op zijn tijd moet echt wel kunnen! Maar mijn motto is dan, als ik het doe dan doe ik het gelijk goed! Trouwens.. deze taart kun je zo ongezond maken als je zelf wil! Daarbij, je moet hem ook gewoon niet in je eentje op eten.. 😉
Aardbeien kwarktaart met oreo
Wat heb je nodig?
- Een springvorm van 23 cm.
- Bakpapier
- Een kilo (magere) kwark ( of 500 gram kwark/500 gram mascarpone)
- Bakje aardbeien
- 2 rollen Oreo koekjes voor de bodem en eventueel nog 1 voor bovenop 🙂
- 100 gram roomboter of kokosolie
- 12 gelatine blaadjes
Ongeveer 100 gram zoetstof naar keuze, suiker/agave/palmsuiker/vanillesuiker etc. Ben je een zoetekauw gebruik dan wat meer dan 100 gram.
Eetlepel cacao poeder (of gesmolten chocola of nutella, of iets anders naar keus)
2 lepels aardbeien siroop of jam ( bij voorkeur suikervrij)
Verkruimel je Oreo koekjes met de hand of met een keukenmachine. Giet hier vervolgens 100 gram roomboter of kokosolie bij en vermeng dit goed. Gebruik een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen goed in. Het mengsel van koekjes en boter kan vervolgens op de bodem van de springvorm, druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
Was en halveer je aardbeien om deze tegen de rand aan te zetten.
Zet de springvorm vervolgens in de koelkast zodat de bodem alvast goed koud/stevig kan worden.
Nu kun je met de rest aan de slag.. Laat de gelatine blaadjes weken in koud water, wanneer deze zacht zijn geworden knijp je ze uit en doe je ze samen met 2 eetlepels water in een pannetje. Verwarm dit tot de gelatine helemaal is opgelost (laat het niet koken!) Vervolgens laat je het weer even afkoelen.
Vermeng de kwark met de zoetstof en voeg de gelatine eraan toe en meng het geheel goed door.
Je zou het geheel nu in 1 keer op de springvorm kunnen gieten maar voor een leuk effect heb ik het mengsel vervolgens verdeeld over 2 kommen. Aan de ene helft heb ik cacao poeder toegevoegd en aan de andere helft aardbeien siroop. Het mengsel met de cacao heb ik als eerst in de springvorm geschept, en daaroverheen het aardbeien mengsel.
De taart moet nu minstens 6 uur in de koelkast opstijven en daarna kun je hem eventueel nog garneren met de rest van de verse aardbeien en verkruimelde koekjes.
Opties: Wanneer je liever een gezondere variant wil maken kun je de bodem vervangen door ‘gezondere’ koekjes, zoals volkoren biscuit of suikervrije spelt biscuitjes.
In plaats van kwark kun je ook Griekse yoghurt gebruiken.
In plaats van aardbeien kun je natuurlijk allerlei soorten (seizoens-) fruit kiezen..
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze aardbeien kwarktaart met oreo proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?