Simpele kippensoep uit de slowcooker, want we hebben natuurlijk niet altijd tijd voor heel veel gekkigheid…
Simpele kippensoep uit de slowcooker..
Ik noem het simpele kippensoep omdat het een kippensoep is op basis van bouillon poeder/blokjes. Ik heb geen hele dag de tijd genomen om echt zelf een bouillon te trekken (je zou zelfs 24 uur of langer de tijd kunnen nemen voor een heerlijke bouillon). Die tijd heb ik simpelweg niet altijd maar er zijn van die zondagen dat je wel spontaan trekt hebt in kippensoep. In dat geval kies ik graag voor makkelijk.
Deze simpele kippensoep is iets sneller klaar. +/- 3,5 uur in de slowcooker en ’s middags hadden we een heerlijke kippensoep.
Dit recept is geschikt voor een slowcooker van ongeveer 3,5 liter. Wanneer je een grotere slowcooker hebt kun je het recept bijvoorbeeld verdubbelen. Je moet er in ieder geval voor zorgen dat de kippenpoten onder water staan. Wanneer je geen slowcooker hebt (of alleen een grotere) kun je dit recept natuurlijk ook prima bereiden in een soeppan.
Bereidingstijd: +/- 10 minuten + 3,5 uur in de slowcooker.
Wat heb je nodig?
- 2,5 liter water
- 2 a 3 kippenpoten
- 1 grote ui
- 1 a 2 tenen knoflook
- 3 lente uitjes
- Wat fijn gehakte peterselie
- 3 bouillonblokjes of 3 a 4 eetlepels bouillon poeder
- 60-80 gram (fijne) vermicelli
- Peper/zout
- Optioneel: soepgroente
Bereiding:
Het water, de kippenpoten, de bouillonblokjes of poeder, een grof gesneden ui en de gehalveerde knoflooktenen gaan in de slowcooker. Zet hem aan voor 3,5 uur op low. Slowcookers verschillen onderling nog weleens qua bereidingstijd. Het kan goed zijn dat jij na 2,5 a 3 uur al denkt dat het goed is.
(Verdubbel je de hoeveelheid, verleng dan ook de bereidingstijd. Gebruik je een gewone soeppan op het fornuis? Dan kun je 1,5 a 2 uur aanhouden)
Na ongeveer de 3,5 uur in de slowcooker vis je de kippenpoten eruit, leg deze even op een bord.
Zeef de bouillon en doe deze weer terug in de slowcooker. Verwijder het vel van de kip en trek met een vork de kip van de poten af en stop de kip weer terug in de soep.
Snijd de lente ui in fijne ringetjes en voeg deze evenals de vermicelli toe aan de soep. Laat de soep nu nog een minuut of 10 a 15 op high staan met de deksel erop. Kijk na die 15 minuten even of je vermicelli gaar is.
Belangrijk: Proef de soep voordat je hem gaat opdienen. Breng naar wens nog verder op smaak met wat vers gemalen peper en zout. Ik heb er zelf redelijk wat gemalen peper doorheen gedaan.
Een heerlijke simpele kippensoep uit de slowcooker, maak de soep af met wat fijn gehakte peterselie (hoeft natuurlijk niet persé).
Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze simpele kippensoep uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Als je verse soepgroente wilt gebruiken wanneer voeg je deze dan toe?
Hi Kaatje, dat is een beetje afhankelijk van hoe zacht of knapperig je de groente wil hebben. Ik zou de groente na het zeven van de bouillon toevoegen..
Gister dit recept gemaakt, was fantastisch lekker Ashley. Bedankt!
Dat is altijd leuk om te horen!
Ook dit recept weer helemaal geslaagd!! Niet in de sc maar in de soeppan gemaakt:)
Super om te horen!
Afgelopen week een slowcooker gekregen , dusss ga ik voor de kippensoep (antigriep) . Een vraag het water voor de soep moet dat warm of koud in de slowcooker ?
Hoi Nettie, dat kan gewoon koud erin!