Nu het eindelijk wat beter weer is zijn we natuurlijk massaal met zijn alle aan het barbecueën.. Heerlijk! Ik ben er gek op! Mijn favoriet? Deze overheerlijke varkenshaas saté!
Wat heb je daarvoor nodig?
- 500 gram varkenshaas
- Satéstokjes (even in het water zetten zodat ze niet verbranden op de barbecue)
- Ongeveer 5 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel sojasaus
- 3 fijn gesneden knoflooktenen én een theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel sambal of een fijn gesneden chili pepertje
- 1 theelepel Chinese 5 kruidenpoeder (kaneel, steranijs, venkel, kruidnagel, peper)
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 eetlepel honing
- Een stukje (ongeveer een cm) fijn gesneden gember of gember poeder (djahé)
- Naar smaak nog wat peper/zout
Ik heb de varkenshaas in best wel grote stukken gesneden zoals je kunt zien op de foto. Zo blijft het vlees op de barbecue malser en droog het niet zo snel uit.
Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en giet dit over het vlees heen. Schep dit even goed door en laat dit minimaal een uur of 3 in de koelkast staan. Ik maak het nog liever een dag van te voren zodat het een nacht lekker kan marineren.
Daarna is het natuurlijk alleen nog een kwestie van het vlees op de prikkers rijgen en lekker op de barbecue! Echt een feestje vind ik het!
Ook nog lekker voor op de barbecue.. groente spiesen! Daar kun je natuurlijk eindeloos mee variëren!
Eet smakelijk!
Liefs,
Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)