Een heerlijk voorgerecht voor de komende feestdagen.. Carpaccio bonbons met truffelmayonaise! Je ziet geen truffelmayonaise? Dat klopt, die zit verstopt in de bonbon!!
Deze carpaccio bonbons zijn gevuld met een mengsel van rucola, truffelmayonaise, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas… Dit is weer eens wat anders dan de standaard carpaccio plat op het bord.. Simpel en veel mensen vinden het lekker. Een veilig voorgerecht dus met de kerst!
Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
Bereidingstijd: +/- 25 minuten
Wat heb je nodig? (8 stuks)
- 4 pakjes carpaccio ( 4 x 2 porties)
- Een grote hand pijnboompitjes (geroosterd)
- Een zakje rucola sla
- grof geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
- Ongeveer 4 theelepels truffelmayonaise
- Peper/zout
Bereiding:
De rucola gaat in een mengkom, scheur dit een beetje in stukjes.. Hier voeg je de truffelmayonaise aan toe, wat peper en zout, wat geraspte Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes. Hussel dit goed door elkaar..
Tip: Zorg dat je niet alle rucola, pijnboompitjes en kaas opmaakt.. Zo heb je straks nog wat over voor de opmaak van de bordjes..
Laat de carpaccio trouwens alvast van te voren op kamertemperatuur komen! Koude carpaccio is niet lekker..
Ik gebruikte een ijslepel om de bonbons te maken.. maar een klein rond schaaltje kan natuurlijk ook.
Leg een portie carpaccio in de lepel of in het schaaltje en zorg dat er genoeg carpaccio over de rand valt..
Vul de lepel of het schaaltje nu met wat van het rucola mengsel en druk dit goed aan..
Vouw nu alle carpaccio die buiten de lepel of het schaaltje hangt over het carpaccio mengsel.. en maak de bonbon als het ware helemaal dicht..
Nu kun je hem omdraaien op het bord..
Dit herhaal je tot alle bonbons klaar zijn..
Maak de bordjes (of 1 groot bord, of amuse lepel) op met nog wat rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas..
Ik denk… gegarandeerd succes met dit simpele maar heerlijke voorgerecht!
Nog meer kerstinspiratie?
Is je kerstdiner nog niet compleet? Klik hier voor nog veel meer lekkere kerstrecepten!
Hele fijne feestdagen toegewenst en eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Carpaccio bonbons met truffelmayonaise proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?