Zoete spareribs uit de slowcooker, mmm daar eet je dus echt je vingers bij op! En aangezien we niet allemaal van pittig houden, nu een lekkere zoete variant!
Ik ben zelf helemaal niet zo’n fan van pittig eten, dus toen ik afgelopen weekend verse ongemarineerde spareribs kocht besloot ik al direct dat het lekkere zoete spareribs moesten worden.. Ik kocht de spareribs trouwens bij de hanos, maar makro en sligro verkopen ze ook. Ik had ongeveer 1.8 kilo.
Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!
Zoete spareribs uit de slowcooker.. Hoe dan?
Ik heb ze een avond van te voren ingesmeerd met een droog kruidenmengsel (rub) en in een diepvrieszak een nacht in de koelkast gelegd. Recept voor de rub staat verderop..
De volgende dag heb ik de spareribs in de slowcooker gestopt, voor 4,5 uur op low. Vet de slowcooker in met wat olijfolie, zo koekt het niet aan. Er gaat namelijk geen vocht bij. Wanneer je thuis bent kun je de spareribs na 2 uur nog even allemaal omkeren in de slowcooker, dit heb ik niet gedaan.
Na die 4,5 uur heb ik ze op een bakplaat gelegd en afgelakt met een marinade mix en nog 15 minuten onder de grill geschoven in de oven.. Het recept voor de marinade staat verderop…
Resultaat? HEERLIJK!
Maar heb je geen slowcooker in huis? Geen paniek!! Je kunt ze ook in de oven klaar maken! De spareribs in een schaal en afdekken met aluminium folie, 3 uurtjes op 100 graden! Na drie uurtjes de folie eraf en ook aflakken met de marinade en nog even onder de grill..
Wat denk ik nog het aller lekkerst is? Garen in de slowcooker of in de oven.. en daarna aflakken op de barbecue!! 😛 Maar laat het eens maar weer eens mooi weer worden!
Wat heb je nodig voor de RUB..
- 2 theelepels gerookt paprika poeder (sweet)
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel chinese 5 spices
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
Hier wrijf je de spareribs dus enkele uren (of een nacht) van te voren mee in..
Wat heb je nodig voor de marinade?
- 3 eetlepels van het vrijgekomen vocht uit de slowcooker
- 3 eetlepels gembersiroop
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel honing of bruine suiker
- 1 theelepel gerookt paprika poeder (sweet)
Wanneer de spareribs op de bakplaat gaan lak je de spareribs met deze marinade af.. Ik heb ze na 10 minuten even uit de oven gehaald en nog een keer in gesmeerd.. In totaal gaan ze +/- 15 minuten onder de grill.. (220 graden)
Het vlees was zo zacht en sappig, het viel van het botje af wanneer je het alleen maar aanraakte met je vork.. 😉 Echt heerlijk..
Zoek je spareribs met iets meer pit? Maak dan deze spareribs eens..
Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze zoete spareribs uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Zoooooooooooooooooo, echt lekker, dank je wel voor het recept. Ik ben geen echte spareribs van maar volgende keer maar meer maken hihi
Hahah leuk om te horen Yvonne!
Goedemorgen Ashley,
Allereerst de beste wensen nog voor 2018! Ik heb sinds de kerst een slowcooker en kom jouw recepten in verschillende groepen tegen, en zo ook deze voor de zoete spareribs. Deze staan voor morgen op het menu. Wat ik alleen niet terug kan vinden is van hoeveel spareribs je bent uitgegaan voor dit recept. Zijn de ingrediënten bedoeld per sparerib of per kg? Ik hoor het graag! Groetjes Didi
Dat vroeg ik me ook af
Ook ik zou graag de hoeveelheid spareribs je hebt gebruikt.
Ongeveer 1,8 kilo.
Hi Ashley,
Had mijn twijfels bij de rub, maar toen ik het at… heerlijk.. echt genieten.. deze ga ik zeker weer maken. Dank je wel voor het delen.
Hoeveel spareribs had je voor deze rub/marinade
Wanneer de spareribs op de bakplaat gaan lak je de spareribs met deze marinade af.. Ik heb ze na 10 minuten even uit de oven gehaald en nog een keer in gesmeerd.. In totaal gaan ze +/- 15 minuten onder de grill.. (220 graden)
Vraagje wat bedoel je met onder de grill?
Gebruik je de grill functie van je oven? Boven onderwarmte??
De spare ribs liggen sinds gister te marineren in de kruiden.. Straks in de slowcooker en vanavond smullen! Het ruikt nu al heerlijk met de kruiden er op 😍
Als je de spare ribs nog op de bbq wilt grillen, hoe lang moeten ze dan op de bbq? En beter met aluminiumfolie eronder denk ik?
Alvast bedankt voor je reactie.
Ik zie bij andere sparerib gerechten dat de slowcooker 4 uur op high moet en 2 low. Is 4,5 uur low wel genoeg? Ze staan nu 3 uur op low, maar nog lang niet mals. Mvgr