Zelf guacamole maken, dat is simpel én zo ontzettend lekker! Heerlijk als dip, maar ook lekker op een cracker of een broodje!
1 van mijn favoriete dips! Guacamole! En laat zelf guacamole maken nou ook super easy zijn! In het weekend eten we guacamole vaak als dip met een chippie of een soepstengeltje maar doordeweeks vind ik het ook heerlijk op een cracker! Ik heb guacamole zelfs wel eens als pasta saus gebruikt.. Je moet het in ieder geval als de gesmeerde bliksem eens zelf gaan maken! 😀
Zelf guacamole maken..
Bereidingstijd: 10 minuten!
Wat heb je nodig?
- 2 a 3 rijpe avocado’s
- 1 grote tros tomaat
- 2 sjalotjes
- 2 eetlepels creme fraiche of kwark
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel knoflook poeder of 2 verse teentjes knoflook
- 1 theelepel zwarte peper
- Piep klein scheutje citroensap
- Optioneel: half rood pepertje
Bereiding:
Snijd de avocado’s doormidden, draai de helften van elkaar en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit.
Prak de avocado in een kom of schaaltje samen met de creme fraiche of kwark tot een gladde massa.
Snipper de sjalotjes heel fijn en snijd de tomaat in kleine blokjes (verwijder het vruchtvlees).
Voeg de sjalot en de tomaat toe aan de avocado en meng dit goed door elkaar.
Breng de guacamole nu op smaak met peper/zout/knoflook en een klein beetje citroen sap. De liefhebber doet er ook nog een (half) rood pepertje doorheen!
PROEF ,en breng naar wens nog verder op smaak met peper en zout!
Je kunt er ook voor kiezen de guacamole glad te pureren met de staafmixer, maar ik vind het wel lekker om de sjalotjes en de tomaat nog als bite te hebben.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je zelf guacamole maken? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!