Yakitori spiesjes van kippendijen

Yakitori spiesjes van kippendijen.. 1


Yakitori spiesjes van kippendijenYakitori spiesjes van kippendijen.. Die smaken heerlijk bij de rijst, noedels, nasi, bami, bij de barbecue of gewoon als borrelhapje!

Yakitori spiesjes van kippendijen, net als het recept van de Gyoza met kip was dit weer zo’n gerecht wat ik buiten de deur graag bestel maar nooit zelf had gemaakt.. Maar ook deze yakitori spiesjes stonden allang op mijn to do list. Ik ben blij dat ik ze eindelijk eens zelf gemaakt heb! Man, man, man wat waren ze lekker! En moeilijk? Nee natuurlijk niet!

Je kunt ervoor kiezen om de yakitori saus zelf te maken, dat is natuurlijk een aanrader! Maar de goede toko’s verkopen ook heerlijke yakitori saus, dus wil je het jezelf een keer echt makkelijk maken is dat natuurlijk ook een optie.

Waarom kippendijen? Die zijn natuurlijk nog net even iets zachter en malser dan kipfilet. Maar ook kipfilet kun je prima gebruiken voor dit recept.

Yakitori spiesjes van kippendijen

 

Bereidingstijd: +/- 30 minuten

Wat heb je nodig?

Voor de yakitori spiesjes: 

  • +/- 500 gram kippendijen in stukjes gesneden
  • Satéstokjes geweekt in water

Voor de yakitori saus: 

  • 5 eetlepels gembersiroop
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml mirin (Japanse zoete rijstwijn)
  • 75 ml sake (rijstwijn)
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Maizena om de saus te binden
  • 1 of 1/2 theelepel knoflookpoeder

Overig:

  • Voor de garnering wat gesneden lente ui
  • Gebakken uitjes/knoflook
  • Een grillpan of de barbecue
  • Optioneel: Nog wat (geroosterde) sesamzaadjes

Bereiding: 

Alle ingrediënten (behalve de maizena) voor de yakitori saus gaan in een steelpannetje bij elkaar en dit breng je aan de kook.

Zet vervolgens het vuur lager en laat de saus voor een minuut of 5 met de deksel op de pan even inkoken.

Bekijk na die tijd even hoe de dikte van je saus nu is, indien nodig maak je een papje van wat maizena en water om de saus nog iets verder in te dikken.

Rijg de kip aan de satéstokjes.

Je kunt ervoor kiezen om de kip al een aantal uren in een deel van de yakitori saus te laten marineren, ik deed het niet.

Laat de grillpan goed heet worden en bak de spiesjes om en om gaar. Tijdens het grillen besmeer je ze met regelmaat met de yakitori saus. Op die manier krijg je smaakvolle glanzende yakitori spiesjes.

Garneer de yakitori spiesjes met wat lente ui, gebakken uitjes en/of knoflook en eventueel wat sesamzaadjes.

De saus die je over hebt serveer je natuurlijk ook bij de spiesjes.

 

Yakitori spiesjes van kippendijen

 

Yakitori spiesjes van kippendijen

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze yakitori spiesjes van kippendijen proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Yakitori spiesjes van kippendijen..