spinazie stamppot met krokante kabeljauw

Spinazie stamppot met krokante kabeljauw…


spinazie stamppot met krokante kabeljauw Spinazie stamppot met krokante kabeljauw! Dat doet me denken aan vroeger, toen ik ook graag spinazie at met vissticks.. 😉

 

Want wie was er als kind nou niet gek op spinazie met vissticks? Dan moet je deze spinazie stamppot met krokante kabeljauw zeker eens proberen!

Bovendien is een ‘normaal’ recept tussen alle kerstrecepten door ook wel weer eens lekker..  We zitten ten slotte niet nu al aan het kerstdiner toch?

Niet gek op spinazie? Probeer dan eens deze rauwe andijvie stamppot met zoete aardappel..

Bereidingstijd: +/-30 minuten

Wat heb je nodig? ( 2 personen)

  • 450 gram (Iglo) fijn gehakte diepvries spinazie  (of ál a créme)
  • 450 gram (stamppot) aardappelen
  • 2 stukjes kabeljauw ( uit de vriezer)
  • Wat geroosterde pijnboompitjes
  • 4 lente uitjes
  • 2 gekookte eitjes
  • 1 rauw ei
  • 4 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels bloem
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • Klein scheutje melk
  • peper/zout

Bereiding:

De stamppot:

Zet ’s ochtends alvast de spinazie in een schaal uit de vriezer in de koelkast.

Schil en kook de aardappels.. (+/- 15 a 20 minuten, ze zijn gaar als je er met een vork goed in kan prikken..)

Verwarm in een ander pannetje de spinazie alvast..

Stamp de aardappels vervolgens fijn en voeg hier een klein scheutje melk aan toe en wat peper en zout..

Voeg de spinazie toe en stamp of schep dit helemaal door de aardappels..

Voeg hier de (geraspte) parmezaanse kaas aan toe en breng indien nodig nog verder op smaak met wat peper/zout..

Ik vind het ook nog lekker om een gesneden (rauw) lente uitje toe te voegen.. maar dit hoeft natuurlijk niet..

 

De krokante kabeljauw.. of ook wel vissticks:

De kabeljauw hoeft niet volledig ontdooit te zijn.. deze kun je ook het beste ’s ochtends uit de vriezer halen en in de koelkast leggen.. Wanneer ze nog iets bevroren zijn, zijn ze nog wat steviger en makkelijker te paneren..

Maak 3 schaaltjes, 1 met een gekluts ei, 1 met de bloem en 1 met de havermout..

Verwarm alvast wat olie in de pan..

Haal de kabeljauw eerst de de bloem, dan door het ei en als laatst door de havermout..

Leg ze vervolgens gelijk in de pan..

Draai ze niet te vroeg om.. anders loop je het risico dat de havermout al los laat..

Bak ze om en om goudbruin..

 

Als eerst gaat de spinazie stamppot op het bord, daar bovenop de kabeljauw.. met een gekookt eitje ernaast.. En als laatst nog wat geroosterde pijnboompitjes.. Heerlijk!

 

spinazie stamppot met krokante kabeljauw

 

Eet smakelijk!!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze spinazie stamppot met krokante kabeljauw  proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!

Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.