Speculaas cheesecake! Niet alleen lekker rond 5 december! Deze cheesecake smaakt het hele jaar door echt héééél goed!
Ik had eigenlijk nog nooit een ‘gebakken’ cheesecake gemaakt.. Ik koos altijd voor de no bake cheesecake.. Maar eigenlijk moet ik nu heel eerlijk toegeven dat deze variant toch echt mijn voorkeur heeft .. En dan ook vooral deze speculaas cheesecake.. Wat een heerlijke combinatie.. Daarnaast ook nog heel makkelijk om te maken!
Bereidingstijd: +/- 20 minuten plus 45 minuten in de oven.
Wat heb je nodig:
- 600 gram roomkaas
- 350 gram speculaas
- 50 gram roomboter of kokosolie
- 200 gram suiker (of een andere zoetstof naar keus)
- 3 eieren
- Schuddebuikjes!
- Een springvorm (met bakpapier bekleed)
Bereiding:
Verkruimel de speculaas met de hand of met een keukenmachine en voeg hier de gesmolten roomboter aan toe. Vermeng dit goed met elkaar en maak hier een bodem van in de springvorm. Druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
Meng de roomkaas, de eieren en de suiker in een kom goed door elkaar..
Giet het mengsel over de bodem en strooi er nog wat schuddebuikjes overheen.
Bak de cheesecake op 170 graden af voor 45 minuten. Laat hem daarna afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem vervolgens in de koelkast.
Op zoek naar nog meer lekkere sinterklaas recepten? Klik dan hier..
Of misschien ben je benieuwd naar een no bake cheesecake recept? Die vind je hier…
Eet smakelijk!!!
Liefs,
Ga je deze speculaas cheesecake proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!
Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)
Vandaag gemaakt. Wauw Ashley, wat lekker! Super goed gelukt.
Hey tante! Wat leuk om te lezen! Fijn dat hij zo goed gelukt is!
Gisteren gemaakt. Heb ipv schuddebuikjes kruidnoten gebruikt. Vanochtend geproefd. Heerlijk!!!
Hi Petra! Goed om te horen! En schuddebuikjes voor kruidnoten vervangen kan inderdaad prima!
de roomkaas van aldi is ook supergoed!
Die heb ik toevallig vandaag ook gekocht! Voor een volgende taart haha!
Vanmiddag gemaakt hij is heerlijk, makkelijk om te maken.
Goed om te horen!!! Leuk!!
Gister de taart gemaakt en gelijk maar even geproefd als vast voor mijn verjaardag morgen.
Erg lekker alleen had ik roomkaas met kruide gebruikt hij blijft lekker maar de kruide overheerst een beetje de volgende keer gaan we hem proberen met zuivelspread.
Hi Carmen, dat lijkt me ook dat de kruiden dan overheersen.. Volgende keer inderdaad eens proberen met de naturel zuivelspread of monchou..
Hoi Ashley,
Zou ik ook Philadelphia naturel kunnen gebruiken?
Bedankt en groetjes Melanie
Jaa dat kan ook!
Dat kan ook inderdaad!
Top!! Staat bijna in de oven! Hetelucht 170 graden??
Klopt ! Was hij lekker? 🙂
Zojuist gemaakt met de roomkaas van de lidl. Was nog niet goed na de aangeduide tijd en graden. Ik heb hem daarom nog 10 minuten op 200 graden gebakken. Hij ziet er goed uit. Straks nog versieren met toefjes speculoos/botercreme en dan proeven maar.
Hi Wendy, Wat gek dat hij nog niet goed was, soms kan de tijd wel verschillen per oven. Goed dat je hem gewoon nog wat langer hebt laten staan.. Leuk idee met die toefjes speculoos en botercreme, klinkt heeeeel lekker!
Wat kun je in plaats van suiker gebruiken
Hi Marlies, bijvoorbeeld stevia!
Ik heb de cheescake gisteren gemaakt. Hij was heerlijk! En iedereen wilde het recept….
Leuk om te horen! Deel maar uit het recept.. 😉
Afgelopen zaterdag gemaakt, maar niet lekker, hij is gelijk de afvalemmer ingegaan. waarschijnlijk de verkeerde roomkaas toegevoegd, jammer dan maar een andere recept uit proberen.
Ohjeeee! Dat is niet leuk! Welke roomkaas had je gebruikt?
De cheesecake was goed geslaagd en is op pakjesavond schoon op gegaan. Bedankt voor het recept.
Leuk om te horen! 🙂
Hoort er in een cheesecake geen slagroom
In deze cheesecake niet.. 😉