De laatste in de hele reeks sinterklaas recepten! De sinterklaas brownie.. Ik wilde eigenlijk zeggen .. Als ik zou zeggen dat ik het beste voor het laatst hebt bewaard is dat niet helemaal waar.. alle sinterklaas recepten waren een succes! Maar deze sinterklaas brownie is wel een toppertje voor op sinterklaasavond..
Niet alleen op sinterklaasavond trouwens.. Deze brownie doet het denk ik altijd wel goed.. Knapperig van buiten.. smeuïg van binnen.. Precies zoals een brownie moet zijn..
Bereidingstijd: +/- 25 minuten plus 30 minuten in de oven..
Wat heb je nodig?
- 225 gram pure chocolade
- 200 gram roomboter
- 200 gram suiker
- 150 gran zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- snuf zout
- (chocolade) kruidnoten
- Schuddebuikjes
Plus een (brownie) bakvorm met een stuk bakpapier.
Bereiding:
Klop de eieren samen met de suiker tot een dik en romige massa.
Smelt in een pannetje (met dikke bodem) op laag vuur de boter en de chocolade, laat dit niet aanbranden.
Voeg het chocolade/boter mengsel toe aan het mengsel van ei en suiker…
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit goed door.. Voeg ook een snuf zout toe.
Voeg een grote hand kruidnoten en een grote hand schuddebuikjes toe aan dit beslag.
Schep alles in een bakvorm en strooi boven op ook nog een paar kruidnoten/schuddebuikjes.
De brownie gaat de oven in op 180 graden voor 30 minuten.
Laat de brownie daarna eerst afkoelen op een rooster voordat je de brownie gaat aansnijden.
Succes gegarandeerd met deze heerlijke sinterklaas brownie! 😛
Waar je al die andere sinterklaas recepten kunt vinden? HIERRRRRR….
Eet smakelijk en een gezellige sinterklaas avond!
Liefs,
Ga je deze sinterklaas brownie proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!
Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)
Hallo,
Ik vroeg mij af: hoe lobbig de brownie blijft, want ik heb het idee dat hij niet erg gaar word aan de binnenkant, (heeft er al 40 min in gezeten), terwijl de bovenkant mooi glimmend is en er goed uit ziet. Aangezien er maar 150 gram zelfrijzend bakmeel in moest, moest dat niet 250 gram zijn?
Alvast bedankt!
Het klopt dat hij heel smeuig blijft aan de binnenkant. Wanneer je 250 gram zelfrijzend bakmeel zou gebruiken wordt het meer een cake in plaats van een brownie. Is hij wel goed gelukt?