Deze super simpele kaneelcake past goed bij de herfst als je het mij vraagt!
Deze simpele kaneelcake staat met max 10 minuten in de oven! Krijg je last minute visite en wil je iets lekkers bij de koffie? Maak eens deze kaneelcake in plaats van de ‘gewone’ cake!
Simpele kaneelcake
Bereidingstijd: +/- 10 minuten + 60 minuten in de oven
Wat heb je nodig?
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram suiker
- 50 gram kaneelsuiker
- 2 1/2 thee lepel kaneel
- Mespuntje zout
- 4 eieren op kamertemperatuur
Overig:
- Een cakevorm bekleed met bakpapier
- Een (hand) mixer
Bereiding:
De bereiding is eigenlijk heel simpel, mix alle ingrediënten tot een mooi glad cake beslag.
Stort het beslag in de cakevorm, strooi er nog wat extra kaneelsuiker overheen en bak de cake af voor 60 minuten op 170 graden.
Tip: met dit recept kun je ook cupcakes maken! Bak deze dan af in 20 minuten.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Simpele kaneelcake proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Gister gemaakt en hij was heerlijk, bovendien zo simpel. TOP
Maak je kaneelsuiker zelf of kan je dat kopen.
Ik hoor het graag
Ik wil de cake graag maken maar hoe groot is de cakevorm? Ik heb nl 2 maten!
Kan het zelfrijzend bakmeel ook vervangen worden door. Amandelmeel of walnootmeel
Hoeven er geen eieren in?