Sappige kip spiesjes van de barbecue

Sappige kipspiesjes van de barbecue..


Sappige kip spiesjes van de barbecueSappige kipspiesjes van de barbecue.. dat kan echt! Veel mensen denken dat kip snel droog wordt op de barbecue, dat klopt in veel gevallen ook wel.. maar niet met dit recept!

Wat is dan het geheim van deze sappige kipspiesjes van de barbecue? Als je kip klaar wilt maken op de barbecue gebruik dan kippendijen, dit wordt veel minder snel droog, het is namelijk heel mals vlees. Maak je kippenpootjes/hele kip klaar op de barbecue? Gaar deze dan eerst voor.. zo voorkom je ook dat het een droge hap wordt én dat je heel lang moet wachten tot het klaar is.

Hoe worden ze dan zo lekker sappig? Door ze tijdens het barbecuen in te smeren/kwasten met een heerlijke marinade. In dit geval gebruikte in daar een yakitori saus/marinade voor. Maar je zou hier elke marinade die jij lekker vindt voor kunnen gebruiken.

Ik gebruikte  lente ui tussen de kip om de spiesen te maken, dit kun je natuurlijk ook weglaten of bijvoorbeeld paprika gebruiken.

Sappige kipspiesjes van de barbecue

 

Wat heb je nodig? (16 spiesen)

  • 1 kilo kippendijen
  • Een bos lente ui

Voor de yakitori marinade:

  • 5 eetlepels gembersiroop
  • 60 ml sojasaus
  • 60 ml ketjap
  • 120 ml mirin (Japanse zoete rijstwijn)
  • 75 ml sake (rijstwijn)
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepel sesamolie
  • 1  theelepel knoflookpoeder
  • Naar smaak nog wat peper

Overig:

  • 16 satéprikkers of ijzeren pennen
  • Een kwastje

Bereiding:

Maak de kippendijen schoon en snij hier stukjes van ( niet te groot niet te klein). Je hoeft overigens niet al het vet weg te snijden, dit vak weg op de barbecue.

Snijd de lente ui in stukjes.

Rijg de kip om en om met de lente ui op de spiesen.

Schroei de kip eerst om en om dicht op de barbecue en begin daarna elke keer als je ze omdraait met het smeren met de marinade.. Lekker vaak omdraaien dus! Zo krijgt de marinade ook geen kans te verbranden. Omdat het geen mega stukken kip zijn hebben ze ook niet héél veel tijd nodig, laat ze dus ook niet onnodig lang op de barbecue liggen.

Op die manier krijg je gegarandeerd lekkere en sappige kipspiesjes van de barbecue!

 

Sappige kipspiesjes van de barbecue

Sappige kipspiesjes van de barbecue

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga jij deze sappige kipspiesjes van de barbecue proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.