5 risotto recepten op een rij..!

Risotto met spinazie en garnalen! 1


risotto met spinazie en garnalenEen heerlijk bordje risotto met spinazie en garnalen, daar kun je mij wel voor wakker maken! Hemels lekker!

In deze heerlijke risotto met spinazie en garnalen zitten ook nog kastanjechampignons en sjalotjes verstopt! Nog wat geroosterde pijnboompitjes en Parmezaanse kaas om het af te maken, echt een feestje! Kom jij ook je bed uit voor een bordje smeuïge risotto? Dan moet je deze zeker eens proberen!

Deze truffelrisotto met kastanjechampignons en ossenhaas is trouwens ook waanzinnig lekker!!!

Risotto met spinazie en garnalen..

 

Bereidingstijd: +/- 40 minuten.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram risottorijst
  • 200 gram (knoflook) garnalen
  • 2 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • Een half doosje kastanjechampignons
  • +/- 250 gram verse blad spinazie (gewassen)
  • 1 liter bouillon (ik koos voor kippenbouillon)
  • 50 ml droge witte wijn
  • Parmezaanse kaas
  • 2 klontjes roomboter
  • Scheutje (goede) olijfolie (of truffelolie)
  • peper/zout
  • Een handje geroosterde pijnboompitjes

Bereiding: 

Snipper de sjalotjes fijn, hak de knoflook fijn en snij de champignons.

Verhit 1 klontje roomboter en een scheutje olijfolie in een wok.. (laat de boter/olie niet te heet worden/verkleuren)

Bak de sjalotjes, knoflook, de champignons, de spinazie én de garnalen..

Voeg de wijn toe (middel hoog vuur)  kook dit even een paar minuten mee totdat het meeste vocht weer is verdwenen..

Voeg nu ook de rijst toe en roer dit goed door.. de korrel moet een beetje doorzichtig worden voordat je weer verder gaat.

Voeg nu een soeplepel bouillon toe, de rijst moet de bouillon hebben opgenomen voordat je weer een volgende lepel toevoegt.

Herhaal het toevoegen van de bouillon gedurende ongeveer 25 minuten.. (maar laat de rijst wel elke keer eerst de bouillon opnemen hé en blijf roeren!)  Proef tussendoor of de risotto al goed is, de rijstkorrel moet aan de buitenkant zacht zijn maar aan de binnenkant nog wel iets van bite hebben.. (anders wordt het pap..) Het moet een smeuïge risotto worden die nog iets uitloopt op het bord..

Wanneer de risotto naar wens is draai je het vuur uit en roer je er nog een klontje boter doorheen, en wat geraspte Parmezaanse kaas..  Én naar wens nog een scheutje truffelolie (hoeft natuurlijk niet). Proef even.. en breng de risotto nog wat op smaak met wat peper/zout.. Maak de risotto op het bord af met wat pijnboompitjes en Parmezaanse kaas..

Even de tips voor de perfecte risotto op een rijtje:

  • Blijf roeren
  • Blijf erbij!
  • Laat de risotto rijst elke keer weer eerst de bouillon opnemen voordat je weer een lepel bouillon toevoegt.
  • Zorg dat de bouillon heet is wanneer je die toevoegt!
  • Proef je dat je risotto goed is, maar je bouillon is nog niet helemaal op? Geeft niet!
  • Gebruik roomboter! En géén margarine!!

risotto met spinazie en garnalen

 

 

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze heerlijke risotto met spinazie en garnalen proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Risotto met spinazie en garnalen!