De slowcooker heeft weer aan gestaan vandaag! Pulled chicken barbecue! Lekker in een wrap, lekker met rijst, op een broodje, zelfs lekker met pasta! Kortom, je kunt er alle kanten mee op!
Na het maken van dit recept kun je dus zelf bepalen op welke manier je het gaat eten!
Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!
Pulled chicken barbecue
Bereidingstijd: 10 minuten + 3,5 uur in de slowcooker.
Wat heb je nodig?
- 750-1000 gram kipfilets of kippendijen
- 4 eetlepels barbecue saus (Sweet Baby Rays)
- Een zak gesneden uien (sorry, uien snijden is niet mijn ding..)
- 2 tenen knoflook
- 4 theelepels barbecue kruiden
- 2 theelepels gemberpoeder
- Wat zout en peper
- 2 theelepels lemon peper
- 1,5 theelepel chili vlokken of chili poeder
Bereiding:
Onderin de slowcooker gaan de gesneden uien, de knoflooktenen, en de barbecue saus..
Daarboven op gaan de kipfilets en alle kruiden.. Dat was het al! Nu hoef je alleen nog maar geduldig te wachten! De slowcooker gaat voor 1,5 uur op High en 2 uur op Low.
Let op: Behalve de barbecue saus gaat er géén extra vocht bij, er komt al genoeg vocht vrij tijdens het slowcooken. We hebben ook geen trek in pulled chicken soep toch? 😉
Na 3,5 uur vis je de de kip uit de slowcooker, leg deze alvast in een schaal.
Omdat ik niet wil dat het vlees te vochtig wordt giet ik 2/3 van de slowcooker even af, de overgebleven uien/knoflook/vocht voeg ik weer toe aan de kip. Sommige mensen zullen nu denken, hmm bij het afgieten gaan wel smaken verloren.. Maar ik hou er zelf niet van als het zo vochtig is, smeuïg is lekker, maar vochtig? Nee.. Maar goed, je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe je het hebben wil..
Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar, als het goed is gaat dit heel makkelijk.
Breng het geheel nu op smaak met nog wat extra barbecue saus en eventueel nog lekker wat kruiden. Proef! En durf! Maak het naar jouw eigen smaak! Deze pulled chicken barbecue mag best wat pit hebben! Ik heb als laatst nog wat vers gesneden bos uitjes toegevoegd.
Tip: Ik koop altijd kipfilet bij de Turkse slager! Nog geen 6 euro per kilo en zoveel lekkerder/beter dan de kipfilet uit de supermarkt!
Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze pulled chicken barbecue proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?
Vandaag gemaakt! Heerlijk Ashley!
Leuk om te horen! 🙂
Heb een vraagje, wat voor bbq kruiden gebruik je want je hebt verschillende soorten/ smaken.
Groetjes Henriette
Hoi Henriette, ik bestel al mijn kruiden altijd bij pit-pit.com..