Pompoen risotto

Pompoen risotto..


Pompoen risotto

Pompoen risotto

Pompoen risotto, er staan al veel risotto recepten op de blog maar deze kan ook echt niet ontbreken! Het was heerlijk. We hebben ons voorgenomen ook vaker een vegetarische maaltijd te maken en in dit gerecht mis ik absoluut geen vlees of vis.

 

Pompoen risotto…

Bereidingstijd: +/- 40 minuten

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 a 250 gram risottorijst
  • 2 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 400 gram in blokjes gesneden pompoen
  • Ongeveer 1 liter bouillon (ik koos voor kippenbouillon, liever vegetarisch? neem dan groentebouillon)
  • 50 ml droge witte wijn
  • Stuk verse Parmezaanse kaas
  • 2 klontjes roomboter
  • 100 ml kookroom
  • peper/zout

Bereiding: 

Snipper de sjalotjes fijn, hak de knoflook en snijd de pompoen in blokjes.

Verhit 1 klontje roomboter en een scheutje olijfolie in een wok.. (laat de boter/olie niet te heet worden/verkleuren)

Bak de sjalotjes, knoflook en de pompoen op laag vuur..

Voeg de wijn toe (middel hoog vuur)  kook dit even een paar minuten mee totdat het meeste vocht weer is verdwenen..

Voeg nu ook de rijst toe en roer dit goed door.. de korrel moet een beetje doorzichtig worden voordat je weer verder gaat.

Nu voeg je een grote soeplepel bouillon toe, de rijst moet de bouillon hebben opgenomen voordat je weer een volgende lepel toevoegt.

Herhaal het toevoegen van de bouillon gedurende ongeveer 25 minuten.. (maar laat de rijst wel elke keer eerst de bouillon opnemen en blijf roeren!) Voeg ook de kookroom toe..

Proef tussendoor of de risotto al goed is, de rijstkorrel moet aan de buitenkant zacht zijn maar aan de binnenkant nog wel iets van bite hebben.. (anders wordt het pap..) Het moet een smeuïge risotto worden die nog iets uitloopt op het bord..

Wanneer de risotto naar wens is, draai je het vuur uit en roer je er een klontje boter doorheen en flink wat geraspte Parmezaanse kaas..

Belangrijk: proef even.. en breng de risotto nog wat op smaak met peper/zout, wees daarmee niet te zuinig.

Even de tips voor de perfecte risotto op een rijtje:

  • Blijf roeren
  • Blijf erbij!
  • Laat de risotto rijst elke keer weer eerst de bouillon opnemen voordat je weer een lepel bouillon toevoegt.
  • Zorg dat de bouillon heet is wanneer je die toevoegt!
  • Proef je dat je risotto goed is, maar je bouillon is nog niet helemaal op? Geeft niet!
  • Gebruik roomboter! En géén margarine!!

 

 

 

 

 

Pompoen risotto

Pompoen risotto

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga jij deze Pompoen risotto proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.