Met oog op de feestdagen alvast een heerlijk recept voor zelf gemaakte pepersaus.. Mijn biefstuk smaakt altijd nog beter met deze heerlijke zelf gemaakte pepersaus..
Het is natuurlijk makkelijk om pepersaus kant en klaar te kopen in de supermarkt, maar dat ga je nooit meer doen wanneer je deze gemaakt én geproefd hebt! Het is echt niet ingewikkeld maar het smaakt zoveel beter dan de kant en klare pakjes! Ik vind pepersaus trouwens niet alleen lekker over een biefstukje, maar ook met kip of vis vind ik het heerlijk!
- 30 gram roomboter
- 30 gram (spelt) bloem
- Kookroom (light) (+/- 200 ml)
- groene Peperkorrels van Carbonell
- 2 theelepels bouillonpoeder (kip) of een bouillonblokje
- 100 ml gekookt water
- peper/zout om de saus verder op smaak te brengen
Bereiding:
In een maatbeker doe je ongeveer 3 theelepels peperkorrels (meer of minder mag natuurlijk ook), de bouillonpoeder/blokje en ongeveer 100 ml gekookt water. Meng dit vervolgens even goed door elkaar en zet hier even kort de staafmixer in. Ik hou namelijk niet van hele peperkorrels in mijn pepersaus. Je kunt ervoor kiezen om ze even te pletten met een mes maar ik vind dit net zo makkelijk. Heel kort de staafmixer even erin zodat de korrels net even iets fijner worden.
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg daar de bloem aan toe. Nu ontstaat er een Roux.. Simpel gezegd is dat gewoon een papje van boter en bloem, en de basis voor iedere saus die je zelf wilt maken.
Hier voeg je al roerend de bouillon met de peperkorrels aan toe.. nu ontstaat er langzaam een goede saus.. Voeg vervolgens ook de kookroom toe en indien nodig ook nog wat water (als de structuur nog te dik is).
Breng de saus nu verder op smaak met bijvoorbeeld wat zout en grof gemalen zwarte peper.. Het is natuurlijk heel persoonlijk hoe peperig je de saus wilt hebben. Maar je kunt beter achteraf nog wat gemalen peper toevoegen dan er achter komen dat de saus al veel te peperig is naar jouw smaak.. Je kunt eventueel ook nog wat knoflook toevoegen. De kunst is vooral om de saus steeds te proeven en op de gewenste smaak te brengen.. Maak hem hoe jij hem lekker vindt!
Op deze manier is het natuurlijk ook heel makkelijk om zelf champignonsaus te maken! Je laat de peper weg en je voegt gebakken champignons toe.. en voila! Champignonsaus!
Ik kan ervan genieten! Een goed gebakken biefstukje met verse pepersaus! Op bijvoorbeeld een bedje van gewokte spinazie zoals je op de foto ziet.. Mmm..
Deze pepersaus kun je ook prima van te voren al maken en gewoon opwarmen op het moment dat je hem nodig hebt! Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid en vries ook bakjes pepersaus in.. Dan heb ik nog sneller een heerlijke pepersaus op tafel getoverd wanneer ik last minute besluit biefstuk te eten.
Nog tips nodig voor het bakken van dé perfecte biefstuk? Klik dan hier..
Of benieuwd naar die zoete aardappelfrietjes op de foto? kijk dan even hier..
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze pepersaus proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!
Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)
Oohhhhh wat een goed idee!! Gek op pepersaus maar kocht het vaak kant en klaar! Ik ga dit snel proberen!
Als je deze eenmaal gemaakt hebt ga je het nooit meer kant en klaar kopen! Haha succes! 🙂