Pastasalade met kip en pesto, dit altijd lekker! Bij een barbecue, als lunch of gewoon lekker als avondeten! Ik ben gek op salades, op pasta en op pesto.. Dus dan is deze pastasalade de ideale combinatie! Stiekem maak ik altijd iets teveel zodat ik er de volgende dag ook nog van kan lunchen!
Pastasalade met kip en pesto..
Bereidingstijd: 20 a 30 minuten
Wat heb je nodig? (3 a 4 personen)
- +/- 300 gram (volkoren of spelt) pasta
- 2 grote kipfilets
- Een halve komkommer
- Een hand cherry tomaatjes of 2 grote (tros)tomaten
- 1 rode ui en/of lente ui
- Een grote hand (geroosterde) pijnboompitjes
- Een stuk parmezaanse kaas
- Een zakje rucola
- Peper/zout naar smaak
- 2 theelepels Lemon peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- +/- 100 gram pesto (klik hier voor het recept)
Bereiding:
Snijd de tomaat, komkommer en ui in stukjes. Ik heb de zaadlijsten uit de komkommer gehaald en het vruchtvlees uit de tomaten.
Rooster de pijnboompitjes.
Kook de pasta zolang als op de verpakking vermeld staat en giet deze af. Laat dit vervolgens even afkoelen.
Snijd de kipfilet in drieën en bak in de koekenpan of grillpan.
Voeg vervolgens de pesto toe aan de pasta en roer dit even goed door, en breng indien nodig nog op smaak met peper/zout. Nu kan ook de tomaat, ui, komkommer én de rucola er doorheen.
Dit kan alvast in een mooie schaal of direct op de borden.
Hier overheen gaat vervolgens nog wat geraspte Parmezaanse kaas naar smaak, de lemon peper en wat knoflookpoeder.
De pijnboompitjes kunnen overheen, gevolgd door de gegrilde kip!
Je kunt aan tafel!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze heerlijke pastasalade met kip en pesto proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?