Pasta pesto met kip en spinazie.. Dat is echt een bordje comfort food waar ik elke dag wel trek in heb! Pasta pesto kennen we inmiddels allemaal wel, maar deze variant met spinazie, wat pijnboompitjes en rucola smaakt toch net weer een beetje anders!
Iets wat ik nooit meer kant en klaar zou kopen in de supermarkt is pesto! Sinds ik dat voor de eerste keer maakte heb ik nooit meer anders gegeten. Eens in de zoveel tijd maak ik een voorraad pesto en dit vries ik in kleine portie bakjes in.. Super handig want wanneer we iets met pesto eten hoef ik alleen maar een bakje uit de vriezer te halen.
Ik gebruik pesto niet alleen in pasta’s maar ook in salades, op brood, of in bijvoorbeeld wraps.
Vandaag dus heerlijke pasta pesto met kip en spinazie! Snel klaar en super lekker!
Bereidingstijd: +/- 30 minuten (incl pesto)
Wat heb je nodig:
(2personen)
- Homemade pesto (klik hier voor het recept)
- +/- 350 gram kipfilet
- 4 lente uitjes
- 1 teen knoflook
- 250 gram spinazie
- Peper/zout naar smaak
- Een grote hand rucola
- Pasta naar keus
- Parmezaanse kaas
- Handje pijnboompitjes (geroosterd)
Bereiding:
Allereerst maak je natuurlijk de verse pesto! Of je haalt net als ik een bakje uit de vriezer!
Bak vervolgens de kip samen met de lente uitjes en de knoflook.
Breng de kip op smaak met wat peper/zout. Voeg langzaam de spinazie toe en laat dit slinken..
Kook de pasta zolang als op de verpakking vermeld staat.
Wanneer de pasta klaar is giet je deze af en gaat het bij de kip en de spinazie.
Roer nu gelijk de pesto er doorheen en laat dit even goed warm worden..
Op het bord leg je nog wat rucola bovenop, wat Parmezaanse kaas en wat pijnboompitjes en klaar! Een heerlijke verse pasta pesto met kip en spinazie.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze pasta pesto met kip en spinazie proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!
Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)