Het is weer tijd voor een lekker recept van gastblogger Annemieke, een pasta met kip en boursin! Simpel & lekker!
Pasta met kip en boursin..
Ik weet nog dat die bakjes boursin cuisine (no spon) in de winkel kwamen en ik geen idee had wat je er mee moest. Tegenwoordig koop ik het regelmatig en verwerk ik het in pasta’s en ovenschotels, het is gewoon een lekkere smaakmaker De pasta met boursin en kip is mijn favoriete recept.
Voor 2 personen- 30 minuten
Wat heb je nodig?
- een half bakje boursin cuisine
- Handje rucola
- 3 tenen knoflook
- 200 gram kipfilet (zalm, tonijn of spekjes kan ook)
- 100 gram doperwtjes (of broccoli)
- 3 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 ui
- 1/2 bakje (cherry) tomaten
- 1 theelepel chilipoeder
- 100 gram kastanje champignons
- zout naar smaak
- (optioneel: 3 a 4 theelepels groente pesto, geroosterde pijnboompitjes en geraspte Parmezaanse kaas)
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vervolgens snijd je de kip in kleinere stukjes net als de knoflook, champignons, en ui. Halveer ook de cherry tomaatjes.
- Bak de kip gaar Voeg de ui, knoflook, 2 theelepels Italiaanse kruiden, de chilipeper en de champignons toe. Bak dit even mee.
- Wanneer de pasta gaar is voeg je deze ook toe aan de kip en champignons.
- Doe nu de boursin cousine erbij. Proef even of je het op smaak vindt, of dat je er pesto, zout of zelfs eventueel wat extra chilipeper doorheen wilt doen.
- Als het op smaak is doe je de doperwten erbij en laat je die even opwarmen.Voeg ook de cherry tomaten toe. Serveer de pasta met rucola en eventueel Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Benieuwd naar nog meer lekkere recepten van Annemieke? Volg haar op Instagram! Of neem een kijkje op haar blog! Sweetlittlekitchen.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze pasta met kip en boursin proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!