Deze heerlijke pasta met gehaktballetjes en champignonsaus stond hier van de week op het menu. Een uitprobeersel en goed gelukt! We hebben het hier trouwens wel over zelf gemaakte gehaktballetjes..
Pasta met gehaktballetjes en champignonsaus..
Het recept van de gehaktballetjes vind je hier… Deze maakte ik laatst in een grote hoeveelheid en heb ik in verschillende porties ingevroren.. Super handig natuurlijk, ik hoefde er nu alleen een saus bij te bedenken en pasta te koken..
Bereidingstijd: +/- 25 minuten (zonder de gehaktballetjes)
Wat heb je nodig? ( 2 personen)
- De gehaktballetjes natuurlijk! +/- 18 stuks..
- Een doos champignons
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 3 lente uitjes (2 door de saus, 1 voor de garnering)
- Een pakje soja cuisine (light)
- 1 theelepel gerookt paprika poeder
- peper/zout
- Eventueel: wat maïzena om de saus wat te binden
- (spelt) pasta
Bereiding:
Allereerst maak of koop je de gehaktballetjes.. Bak deze in een wok.
Daarbij gaan de gesneden sjalotjes, de lente ui en de gesneden champignons. Hier gaat ook de knoflook, paprika poeder en peper/zout bij..
Laat dit even rustig bakken..
Kook ondertussen alvast de pasta..
Voeg de soja cuisine kookroom toe.. Wanneer je het nodig vindt kun je de saus binden met een papje van maïzena of bijvoorbeeld een eetlepel bloem..
Je kunt aan tafel! Maak het bord op met nog wat lente uitjes en eventueel wat geraspte kaas!
Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze Pasta met gehaktballetjes en champignonsaus proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!
Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)