papardelle met spinazie, spekjes en truffelolie

Pappardelle met spinazie, spekjes en truffelolie


Pappardelle met spinazie, spekjes en truffelolie

Pappardelle met spinazie, spekjes en truffelolie… Dat klinkt misschien als een ingewikkeld gerecht maar niks is minder waar! Een smaakvol bordje pasta wat ook nog eens snel op tafel staat!

Pappardelle dat is eigenlijk gewoon een luxe woord voor brede pasta linten.. En ben je net als ik een echte truffel liefhebber dan word je van dit bordje pasta wel vrolijk denk ik! De truffelolie die ik gebruik is de truffel olie van Foodelicious ..  Een heerlijke olie met echte witte truffel, zonder enige chemische toevoegingen, een pure, koudgeperste olie.

Truffel(olie) is niet alleen lekker in pasta’s maar ook door risotto, door sauzen… Eigenlijk kan je met truffel naar mijn mening alles nog net iets lekkerder maken.. Maar dan moet je er wel van houden natuurlijk.. Je hebt ook maar een heel klein scheutje nodig om deze pasta net die fantastische (subtiele)  smaak van truffel te geven..

Wat ik net al zei, dit smaakvolle bordje pasta staan echt in no time op tafel en is ideaal als makkelijke en toch super lekkere maaltijd..

Deze pasta heeft wel een beetje weg van een carbonara…

Bereidingstijd: max 20 minuten

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • Pappardelle (+/- 125 gram per persoon)
  • +/- 200 gram (uitgebakken) spekjes
  • 400 gram verse (gewassen) blad spinazie
  • Peper/zout
  • Scheutje truffel olie
  • 1 teen knoflook
  • 2 fijn gesneden sjalotjes
  • 1 ei
  • Klein scheutje koomroom (light)
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

Bak allereerst de spekjes uit op hoog vuur, voeg vervolgens de gesneden sjalotjes en knoflook toe en laat dit even rustig mee bakken.. Voeg langzaam beetje bij beetje de spinazie toe en laat dit slinken..

Maak ik een maatbeker alvast een mix van het ei, scheut kookroom en wat Parmezaanse kaas..  Voeg hier ook wat peper en zout aan toe (spekjes zijn ook al zout dus niet teveel)

Kook de pappardelle zolang als op de verpakking staat.. (al dente). Wanneer de pasta klaar is en afgegoten gaat de pasta bij de spekjes/spinazie..

Giet hier vervolgens direct het mengsel van ei en room erbij en roer dit er goed doorheen.. Dit zal nu een beetje stollen door de warmte..

Voeg als laatste een scheutje truffolie toe en roer dit er ook goed doorheen.. Van de geur hiervan zou ik al bijna in de zevende hemel belanden..

Je kunt aan tafel! Heerlijke papardelle met spinazie, spekjes en truffelolie.. Heerlijk!!

 

Pappardelle met spinazie, spekjes en truffelolie

 

 

Wil je trouwens ook de truffelolie van Foodelicious eens proberen? Die kun je hier bestellen….

Eet smakelijk!

 

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze pappardelle met spinazie, spekjes en truffelolie proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!

Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.